Supersport hnl

Hajduk ima novu mladu nadu. Nakon debija na Poljudu odmah ušao u momčad kola

20.05.2024 u 16:05

Bionic
Reading

Hajdukov mladi veznjak oduševio je u prvom startu za Bijele u utakmici 35. kola SuperSport HNL-a protiv Gorice

Mladi Luka Jurak jučer je upisao svoj prvi start za seniorsku momčad Hajduka i oduševio na terenu. Naime, Bijeli su na Poljudu s 2:1 pobijedili Goricu, a Jurak je prema SofaScoreu bio najbolji igrač utakmice.

Asistirao je za gol Rokasa Pukštasa te s ocjenom 7,8 bio najbolje ocijenjen na terenu. Imao je i 94 posto točnih dodavanja, dva ključna dodavanja, 5/6 dugih lopti i 2/2 driblinga. Bio je vrlo dobar i izvan posjeda sa sedam osvojena duela i četiri oduzete lopte.

U momčadi 35. kola HNL-a najbolje je ocijenjen Duje Čop, koji je s dva dodatna gola došao do 11 pogodaka sezone i zaradio ocjenu 9.0, unatoč tome što je promašio penal pri rezultatu 3:1 za Lokomotivu (Rudeš je na kraju izvukao 3:3). U napadu mu društvo pravi Fran Brodić, koji je zabio i asistirao u Dinamovoj pobjedi nad Slaven Belupom (3:2).

Tu su još Robert Mudražija iz Lokomotive te Rudešovi Tomislav Mrčela i Matej Marković. Ostatak zadnje linije čine Marko Vranjković, Filip Uremović i Roko Jurišić. U vezi su uz Mudražiju još Slavko Blagojević, Tibor Halilović i već spomenuti Jurak.

Standings provided by Sofascore