ocjene šefa sudaca

Hajdukov gol je neregularan; a Hodžićev za Dinamo?

31.07.2017 u 21:09

Bionic
Reading

Hrvatski su prvoligaši već odigrali tri kola, a početak sezone donio je (nove) pogreške sudaca. U ovom su kolu suci pomogli Hajduku, Rijeka je pak oštećena za penal ali ne i Dinamo jer Hodžić je napravio prekršaj u napadu

I dok čekamo početak HTV-ove 'Petice' odnosno sudačke opservacije Matea Beusana, na istu temu ali u emisiji HNTV-a 'Treće poluvrijeme' o sudačkim odlukama svoj je stav iznio HNS-ov šef sudaca Ante Vučemilović-Šimunović.

  • +6
Cibalia - Hajduk, 3. kolo - 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX

Najveći poklon u trećem kolu dobio je Hajduk, jer drugi gol a koji je Splićanima donio i tri boda Ahmed Said zabio je iz zaleđa.

'Pomoćni sudac je pogriješio. Na snimci se jasno vidi da je Hajdukov igrač u zaleđu, pomoćnik je bio u dobroj situaciji i morao je podići zastavicu'.

Cibalia-Hajduk 0:1. Said 56'

Sudac je pogriješio i na utakmici Rijeke i Istre 1961 (2:0). U 42. minuti dogodila se sporna situacija u kojoj je moago biti dosuđen penal za domaćine.

'Ovdje se radi o kontinuiranom povlačenju koje ne prestaje, a ta lopta ide upravo na tu dvojicu igrača. Mišljenja sam kako je sudac ovdje trebao dosuditi kazneni udrac i dodijeliti javnu opomenu igraču Istre zbog povlačenja'.

Osijek i Dinamo u Gradskom vrtu su remizirali 1:1, a sumnjivu situaciju odnosno poništeni gol Hodžića, Vučemilović-Šimunović ocijenio je ispravnom.

'Gol nije priznat jer se ovdje radilo o prekršaju igrača Dinama nad igračem Osijeka. Bilo je guranja rukama. Ovdje su suci odlično surađivali, bili jako dobro postavljeni i brzo reagirali, a vidite da čak niti igrač Dinama nije prosvjedovao na ovakvu odluklu jer je bio svjestan kako je sudačka odluka ispravna', pojasnio je član komisije sudaca HNS-a i odmah analizirao i spornu situaciju s iste utakmice. U trećoj minuti sudačke nadoknade, kod rezultata 1:1, Lešković je pao u kaznenom prostoru.

  • +4
Osijek - Dinamo, 3. kolo, 2017./18. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'Ovdje se radi isključivo samo o padu. Ne vidi se nikakvo povlačenje niti bilo kakav drugi prekršaj tako da je sudac vrlo dobro postupio i pustio igru da se nastavi jer tu nije bilo ničega što bi bilo materijal za eventualni kazneni udarac'.