POTVRDA GALATASARAYJA

Igor Tudor i službeno na klupi europskog velikana

15.02.2017 u 18:58

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor (38) i službeno je postao trener turskog velikana Galatasarayja

Vodstvo kluba u srijedu je službeno objavilo kako je Tudor novi trener, a već je odradio i prvi trening s novom ekipom. Tudor će na klupi najtrofejnijeg turskog kluba sa 20 naslova prvaka naslijediti Nizozemca Jana Olde Riekerinka koji je dobio otkaz zbog loših rezultata. Bilić je potpisao ugovor na godinu i pol po kojem će zaraditi 1,5 milijuna eura, a dogovoreni su i bonusi za naslov prvaka, te eventualni plasman u Ligu prvaka ili Europsku ligu. Karabukspor, kojeg je Tudor vodio od početka ove sezone, dobit će 150.000 eura odštete.

'Dosadašnji rezultati su razočaravajući. Međutim, ništa nije izgubljeno. Vjerujem kako ćemo se na koncu sezone radovati,' kazao je predsjednik kluba Dursun Ozbek.

Službena promocija novog trenera bit će u četvrtak, a prvi ispit na novoj klupi Tudor će imati u subotu kada Galatasaray gostuje kod Rizespopra. Podsjetimo, Tudor je u Tursku stigao na početku ove sezone kada je sjeo na klupu Karabukspora kojeg je vodio do trenutno 10. mjesta na ljestvici. Izazvao je senzaciju pobijedivši lidera prvenstva Bešiktaš (2-1), te Galatasaray (2-1).

Trenersku karijeru je započeo na klupi Hajduka. Splitski klub je vodio od 2013. do 2015. godine, a potom je od lipnja 2015. do ožujka prošle godine vodio grčki PAOK. Tudor je postao već šesti trener Galatasarayja od 2014. godine, a među velikanima koji su vodili ovaj klub su i Roberto Mancini, Fatih Terim, Frank Rijkaard, Mircea Lucescu....

Galatasaray je rekorder sa 20 naslova turskog prvaka, a trenutačno je na trećem mjestu sa 39 bodova, pet bodova manje od vodećeg Bešiktaša. Na drugom mjestu je Istanbul Basaksehir sa 42 bodova.