BLAGO KAŽNJEN

Je li krivac za katastrofalni F1 sudar trebao dobiti zabranu utrkivanja u Monzi?

26.08.2018 u 18:22

Bionic
Reading

Nakon što je izazvao opasan sudar u Belgiji sličan onome za koji je Romain Grosjean suspendiran prije šest godina, Nico Hülkenberg dobio je kaznu od tek deset pozicija unazad na startu Velike nagrade Italije sljedećeg vikenda...

Njemački 31-godišnji vozač stvorio je reputaciju solidnog člana elitnog automobilističkog natjecanja iako u karijeri nikad je završio na pobjedničkom postolju, no njegova slika u javnosti mogla bi se promijeniti ove nedjelje.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, Nico Hülkenberg neoprezno se zabio u stražnji kraj Fernanda Alonsa u prvom zavoju Velike nagrade Belgije i Španjolca je katapultirao u zrak, a Charles Leclerc može reći da je imao sreće, jer ga nije ozlijedio McLaren koji je na njega pao.

Prije točno šest godina jednako opasan sudar u istom zavoju izazvao je Romain Grosjean i za to je dobio jednu utrku zabrane nastupa.

Vozač Renaulta bolje je prošao ove nedjelje, s obzirom da je kažnjen s tek deset pozicija unazad na sljedećoj utrci u Monzi.

'Čovjek se pita kako netko može promašiti točku kočenja, a član je elitnog automobilističkog natjecanja,' bijesno je poručio putem medija Alonso Hülkenbergu nakon incidenta i ima pravo...