NIJE ŽELIO IZ ROME

Je li se Francesco Totti ovom izjavom narugao kolegama koji trče za milijunima eura?

15.02.2018 u 10:28

Bionic
Reading

Legendarni talijanski nogometaš Francesco Totti, usprkos tome što je imao unosnih ponuda, cijelu karijeru proveo je u jednom klubu, u Romi, i po tome je poseban

Jedan od najboljih napadača ili, bolje rečeno, jedan od najboljih koje je Italija imala u povijesti svakako je Francesco Totti, koji se prošle sezone i službeno umirovio. U prvoj momčadi Rome igrao je od 1992. do 2017. godine, a u 619 utakmica postigao je ukupno 250 golova. No tijekom uspješne karijere odbio je mnoge velikane iz Španjolske i Engleske i ostao je vjeran svojoj Romi. Upravo zbog toga je i idol navijača. O trenutku u kojem je odlučio ostati do mirovine u Romi nedavno je progovorio i 41-godišnji Totti:

  • +10
Francesco Totti - jedan od najboljih talijanskih igrača svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Alex Shlamov / Anadolu Agency

'Dogodilo se to u sezoni 2003./2004. Odlučio sam ostati u jednom klubu do kraja karijere, odustajući od šanse da osvojim brojne trofeje. I na kraju karijere imam ono što sam želio. Ljubav i strast bili su mi važniji od trofeja na drugim mjestima', iskren je bio Totti, a jedino žali što nije došao u priliku osvojiti Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača godine.

'Istina, jedino nisam imao šansu osvojiti Zlatnu loptu. Bio sam svjestan kako u Romi imam manje šanse od recimo igrača Reala, Juventusa ili Milana', priznao je Totti, a u najboljim godinama svoje karijere slovio je kao jedan od najboljih igrača talijanske Serie A i samim time Europe. Na pitanje kolika bi danas bila njegova cijena na tržištu kao iz topa je rekao:

'Koliko bih danas vrijedio? Oko 200 milijuna eura!', kazao je s osmijehom Totti, čime je očito dao do znanja Neymaru, Mbappeu, Coutihnu, Baleu, Ronaldu i društvu da nije sve u novcu. Ljubav navijača i, kako kaže Totti, 'ljubav i strast prema jednom klubu' bili su mu ispred svega.

Nažalost, takvih igrača danas ima sve manje…

  • +11
Real - PSG (1. utakmica osmine finala LP-a) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia