wta masters 1000 madrid

Jelena Ribakina nakon tri sata borbe velikim preokretom izborila polufinale Madrida

01.05.2024 u 16:44

Bionic
Reading

Nakon borbe koja je trajala skoro tri sata kazahstanska tenisačica Jelena Ribakina se plasirala u polufinale zemljanog WTA Masters 1000 turnira u Madridu nakon što je 4-6, 7-6(4), 7-5 nadigrala sunarodnjakinju Juliju Putincevu

Na pladnju je veliku pobjedu imala 29-godišnja Putinceva, inače 50. igračica na WTA ljestvici. Cijeli meč je protiv ugledne sunarodnjakinje, četvrte na svijetu, odigrala sjajno. Sve do vodstva 5-2 u trećem setu kada se zaustavila.

Kod 5-2 je Putinceva imala dvije vezane meč-lopte na servis pet godina mlađe suparnice. Obje je propustila i u tom trenutku nestala s terena. Ribakina je 2-5 u trećem setu pretvorila u svoju pobjedu 7-5 te se plasirala u polufinale. Tamo će igrati protiv pobjednice meča u kojem se kasnije tijekom srijede sastaju Bjeloruskinja Arina Sabaljenka i Ruskinja Mira Andrejeva.

U utorak su međusobni polufinalni meč u Madridu osigurale najbolja svjetska tenisačica Poljakinja Iga Šwiatek i Amerikanka Madison Keys.

Tijekom srijede u Madridu će se odigrati i dva četvrtfinalna meča u konkurenciji tenisača. Drugi nositelj Španjolac Carlos Alcaraz igra protiv Rusa Andreja Rubljova, dok će u večernjem meču Amerikanac Taylor Fritz igrati protiv Argentinca Francisca Cerundola.

WTA Madrid, četvrtinale:

  • Jelena Ribakina (Kaz/4) - Julia Putinceva (Kaz) 4-6, 7-6(4), 7-5