CARMEN NIJE BRZA

Još jedan dokaz da je u Formuli 1 samo zbog izgleda!

09.02.2016 u 11:42

Bionic
Reading

Marco Sorensen ogorčen je napustio Renault nakon što je Carmen Jorda imenovana razvojnom vozačicom ekipe iako je on bio brži čak 12 sekundi od nje na F1 simulatoru...

Danski 25-godišnji vozač može se pohvaliti jednom pobjedom u GP2 seriji, kao i s tri u Formuli Renault 3.5, a od 2013. godine također je za F1 momčad Lotus odrađivao posao test vozača. No, na kraju je ogorčen otišao iz ekipe koju je preuzeo Renault uoči 2016. godine, s obzirom da je uloga razvojne vozačice ostala u rukama atraktivne Carmen Jorde, unatoč skromnim vozačkim sposobnostima.

'Bila je 12 sekundi sporija od mene u simulatoru, ali svejedno je njoj pripala nagrada,' izjavio je Sorensen za Ekstra Bladet koji je karijeru odlučio nastaviti u utrkama izdržljivosti s Aston Martinom. Smatra da je za ulazak u Formulu 1 ipak ključan isključivo novac kojeg on nema, a očito ga atraktivna 27-godišnja Španjolka bolje privlači.

Podsjetimo, Jorda je u svojoj vozačkoj karijeri odvozila 44 utrke GP3 serije, no niti jednom nije osvojila bodove. Najbolji plasman u ukupnom poretku bilo joj je 28. mjesto 2012. godine. No, svejedno ju je prošle godine Lotus imenovao svojom razvojnom vozačicom koja testira performanse bolida u simulatoru, a Renault ju je na tom mjestu zadržao.

To što vozi 12 sekundi sporije od konkurenata čini se da nije najvažnija stvar, jer i tako joj nikad ne planiraju povjeriti pravu vozačku poziciju u F1 utrkama. Na šestu vozačicu u F1 povijesti još ćemo malo morati pričekati...