SRUŠIO SE SAM OD SEBE

Kakav šok! Turnir nije ni počeo, a već ostali bez jednog od ključnih igrača

07.01.2024 u 14:39

Bionic
Reading

U srijedu u Njemačkoj počinje europsko prvenstvo za rukometaše. No, domaćinima turnira na posljednjoj provjernoj utakmici teško se ozlijedio jedan od ključnih igrača

Nijemci će svoj nastup na Euru otvoriti u Düsseldorfu u srijedu protiv Švicarske, a da bi se predstavili u što boljem svijetlu, u subotu su odigrali još jednu prijateljsku utakmicu. S druge strane bila je selekcija Portugala, koju su u Kielu pobijedili 35:31.

Međutim, dobru atmosferu u momčadi izbornika, inače Islanđanina, Alfreda Gislasona (64) pokvarila je, po svemu sudeći, teška ozljeda jednog od najiskusnijih igrača. Desno krilo Patrick Groetzki (34) morao je prijevremeno završiti svoj 173. okršaj u njemačkom dresu.

Nakon dodavanja Jurija Knorra (31), kapetan Rhein-Neckar Löwena je u 23. minuti zahvatio loptu, a onda se iznenada srušio na parket bez kontakta s protivnikom. Opet je stradala desna noga.

Groetzki je sličnu ozljedu zadobio početkom studenog, ali nakon terapija vratio se na parkete prije Božića.

Groetzki je dvoranu napustio šepajući i prije kraja utakmice, a na upit SPORT BILD-a je odgovorio: 'Vrlo neugodno. Boli, ali nije ista bol kao u studenom. Sad moramo gledati i čekati'.

Iz Njemačkog rukometnog saveza su kratko poručili da Goretzki ide na dodatne preglede u bolnicu i da će naknadno biti poznato o kakvoj se ozljedi radi, ali prema dojmu njemačkih novinara, za njega je turnir završen prije nego je i počeo.

Njemačka ima vrlo tešku skupinu, u kojoj osim protiv Švicarske, igra i protiv Francuske te Sjeverne Makedonije.