Svjetski kup

[FOTO] Nakon prve vožnje slaloma skijašica na Sljemenu šampionka Vlhova zaostaje za Shiffrin, Popović drži deseto mjesto, a Ljutić ispala!

04.01.2023 u 12:30

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Sljemenu vozi se prvi slalom skijašica za Svjetski kup. Prva vožnja bila je na rasporedu u 12.30 sati, a druga je poslijepodne u 16.30 sati. Nakon prve vožnje predstavnica Hrvatske Leona Popović je na desetom mjestu, a 18-godišnja Zrinka Ljutić je rano ispala nakon što je napravila pogrešku. Vodeća je Amerikanka Mikaela Shiffrin

Slalom skijašica za Svjetski kup na Sljemenu (prva vožnja u 12.30 sati, druga u 16.30 sati) uz napomenu kako se i sutra (četvrtak) na Sljemenu vozi još jedna utrka ženskog slaloma.

Titulu pobjednice brani Petra Vlhova koja je slavila na posljednjea tri izdanja 'Snježne Kraljice.'

Nakon 30 slalomašica u prvoj vožnji Amerikanka Mikaela Shiffrin je vodeća. 'Nisam se osjećala tako sigurnom, ali dala sam sve od sebe. Staza je dobra, organizator je dao sve od sebe i može se skijati. Zadovoljna sam nastupom, ali druga će vožnja biti puno teža', kazala je Shiffrin .

  • +12
Snow Queen Trophy: Prva vožnja prve utrke ženskog slaloma Snježna kraljica Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Tijek vožnje:

  • Tinejdžerka Zrinka Ljutić vrlo rano je ispala. Staza je očito vrlo tvrda i skliska. Napravila grešku na početku, već nakon prvog prolaznog vremena. 'Prejako sam krenula, previše sam htjela. Staza nije teška...', kazala je Zrinka nakon prve vožnje.
  • Leona Popović završila je kao osma sa zaostatkom za vodećom Shiffrin 1,87 sekundi
  • Mikaela Shiffrin, trenutačno vodeća i u redoslijedu slaloma, pokazala je klasu. Uvjerljivo je vodeća ispred Vlhove i Svenn Larsson
  • Uz Hector ispala je iz utrke i Dubovska
  • Trenutačno je vodeća Šveđanka Anna Svenn Larsson
  • druga je krenula braniteljica titule Petra Vlhova koja ima 1.01 sekundi prednosti ispred Bucik
  • prva vozi Slovenka Ana Bucik. Prije nje stazu je isprobao Ivica Kostelić
  • +43
Izvlačenje startnih brojeva za prvu slalomsku utrku Snježne kraljice Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Hrvatska skijašica Leona Popović kao trinaesta će startati na slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu, tijekom srijede, dok 18-godišnja Zrinka Ljutić ima startni broj 17.