ilegalno klađenje

Laka zarada; dobivali po 10 tisuća dolara za žuti karton

17.05.2024 u 12:18

Bionic
Reading

Tri igrača australskog nogometnog kluba Macarthur FC uhićena su u petak zbog sumnje na ilegalno klađenje, objavila je državna policija Novog Južnog Walesa.

Mediji navode da policija sumnjiči kapetana Ulisesa Davilu i njegove suigrače Kearyna Baccusa i Claytona Lewisa za navodnu manipulaciju žutim kartonima u više utakmica A-lige.

Istraga je otkrila da su igrači kluba iz jugozapadnog Sydneya navodno primali upute od osobe za koju se vjeruje da je u Južnoj Americi, kako bi dobivali žute kartone tijekom utakmica u zamjenu za novčanu nagradu.

Navodno je Davila plaćao mlađim igračima 10 tisuća australskih dolara da namjerno dobiju žute kartone. Klub je šokiran policijskim optužbama.

'Integritet naše igre je temeljni stup i blisko ćemo surađivati sa svim relevantnim agencijama po ovom pitanju,' stoji u priopćenju kluba.

'Iako se mladom sportašu 10 tisuća dolara može činiti kao mnogo novca, to je zapravo vrlo malo u usporedbi s reputacijskom štetom za tu osobu, njihov klub i sam sport', istaknuo je jedan od čelnika policije NSW-a, Mike Fitzgerald.