NAJBOLJI STRIJELAC

Lazarov misli da zna tko može Dancima uzeti zlato

21.01.2014 u 19:53

Bionic
Reading

Kiril Lazarov dao je opširan intervju za EHF-ovu službenu internetsku stranicu u kojem je govorio o nastupu makedonske reprezentacije, svojim igrama, favoritima turnira…

Lazarov je zadovoljan učinkom makedonske nacionalne vrste nakon pet utakmica, prema njegovim riječima ostvaren je glavni cilj, a to je bio prolazak u drugu fazu po skupinama. Iako su očekivanja nakon petog mjesta na EP-u u Srbiji (2010) kod navijača bila velika, ovaj iskusni šuter 'spušta loptu na zemlju'.

'Uoči prvenstva zbog ozljeda smo izgubili dva igrača. Naši navijači moraju biti skromni. Mi smo mala zemlja koja se već smjestila na rukometnoj karti. Imamo i novog izbornika Ivicu Obrvana koji bi nas trebao podići na razinu više', pričao je Lazarov.


Njegov učinak je impresivan, prvi je strijelac natjecanja.

'Naravno da bi za mene bio velik trenutak postati opet najbolji strijelac Eura, ali za mene je momčadski uspjeh važniji od individualnog. Ako se sve to poklopi, bilo bi savršeno', priznao je Lazarov koji je najbolji strijelac u povijesti EHF-ovih natjecanja.

Nešto o favoritima:

'Moji osobni favoriti za polufinale su Danska, Španjolska, Francuska i Hrvatska. Očekujem da je francuska momčad sposobna pobijediti Dance na njihovom terenu. Tako bi se Cedric Sorhaindo, koji je moj susjed u Barceloni, mogao kući vratiti sa zlatom.'