KRITIKA OD BIVŠEG VOZAČA

Lewis Hamilton stalno 'plače', a sad je dobio 'po nosu': Prije ti to nije smetalo

10.08.2023 u 10:30

Bionic
Reading

Bivši vozač Formule 1 Juan Pablo Montoya kritizirao je Lewisa Hamiltona nakon što se vozač Mercedesa požalio na dominaciju Red Bulla

Tim sa sjedištem u Milton Keynesu neporažen je ove sezone, jer je slavio na svih 12 utrka, kao i na tri sprint događaja.

Rezultati su doveli Maxa Verstappena do prednosti od 125 bodova ispred momčadskog kolege Sergija Pereza u poretku vozača, dok Red Bull vodi pred Mercedesom za čak 256 bodova.

Hamilton je izrazio zabrinutost za Formulu 1 s takvom dominacijom jedne momčadi, unatoč tome što je upravo on osvojio osam uzastopnih konstruktorskih naslova zaredom sa Srebrnim strijelama između 2014. i 2021., (i šest u pojedinačnoj konkurenciji, dok je jedan je došao ranije s McLarenom).

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Belgije, Spa Francorchamps, 30.7.2023. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Nakon što je sedmerostruki svjetski prvak sugerirao da Mercedes nikada nije bio tako dominantan kao što je Red Bull, oglasio se Juna Pablo Montoya. Kolumbijac je odvozio 94 utrke u F1, popeo se 30 puta na postolje, a sedam puta na najviše.

'Vrlo je cool žaliti se kada ne pobjeđujete. Ali kada je pobjeđivao, rekao je da bolid nema nikakvu prednost, ali je prednost Mercedesa bila jednako velika. Ne želim reći da Hamilton nije dobar, on je jako dobar vozač, ali realnost ovog sporta je da morate biti u najboljem bolidu', rekao je Montoya.