DERBI PRED VRATIMA

Mamić otvorio dušu! Evo što ga boli i zbog čega zavidi Rijeci

05.12.2014 u 16:06

Bionic
Reading

Dinamo u subotu u 15 sati (Arenasport) na Maksimiru čeka veliki derbi protiv Rijeke. Dan uoči velike utakmice trener 'modrih' Zoran Mamić došao je na konferenciju za medije i najavio susret prve i druge momčadi prvenstva

'Očekujemo pravu, čvrstu, dobru i agresivnu utakmicu - pravi derbi. Igramo protiv najboljeg protivnika u ligi, momčadi koja je izrasla u pravu ekipu i ulazimo u susret s maksimalnim respektom, ali i znanjem da igramo kod kuće i još uvijek sam siguran da je Dinamo taj koji odlučuje kakva će biti utakmica. Unatoč respektu koji imamo prema Rijeci', rekao je u uvodu Mamić.

Strateg hrvatskog prvaka je na jednom od posljednjih treninga uoči derbija ostao bez Ibaneza (udarac) i Ježine (koljeno), a zbog ozljede ne konkurira niti Šimunić.

'Naša prednost? Mislim da imamo bolje igrače nego Rijeka, ali naravno da to treba pokazati na terenu. Nogomet je nepredvidiv, ali motiva nam sigurno neće nedostajati', dodao je trener koji se ne želi upuštati u kalkulacije.

'Mislim da je neozbiljno uoči utakmice 18. kola govoriti da bi pobjeda značila naslov prvaka. Imaju još dva kruga utakmica, puno je bodova u igri i idemo iz utakmice u utakmicu. Sigurno da je velika razlika dobiti ili izgubiti ovaj susret. Ako dobijemo stvaramo lijepu prednost ispred pratnje, a u slučaju poraza nam dolaze na jedan bod i napetost će samo rasti. Kako god završi derbi, mi moramo biti ozbiljni i koncentrirani u svim utakmicama do kraja.'

Glavna prijetnja 'modrima' će biti Andrej Kramarić koji igra u sjajnoj formi.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.


'Dobro igra, zabija puno golova i ne smijemo mu dozvoliti da se 'razmaše'. Naravno, nije samo on zaslužan za golove i rezultate nego cijela momčad tako da moramo biti oprezni', pričao je Mamić koji se osvrnuo na atmosferu kakvu gosti imaju:

'Rijeka je dobra za naš nogomet jer je liga interesantnija, bilo bi više gledatelja i volio bih da ima što više takvih momčadi. Imaju euforiju u regiji, medijima i iako sam malo zavidan jer je stanje oko nas drugačije moram reći da mi je drago zbog toga jer je to dobro za sve nas.'

Sjetio se na trenutak detalja iz Pule.

'Peče' me malo slika iz Pule gdje je Soudani zabio pogodak ispred 'naših navijača', a onda je vidio da oni uopće ne slave; niti ne znaju da je zabio pogodak i 'ispuhao' se. Nažalost, to je tako', govorio je trener 'modrih' pa se okrenio pozitivnom što je donijela pobjeda protiv Istre.

'Sigurno nam je ta pobjeda olakšala pripremu za ovu utakmicu jer je bio odličan način na koji smo došli do tri boda. Puno smo razgovarali, čak više nego inače. Vidjet ćemo na utakmici protiv Rijeke, a vjerujem da ćemo nastaviti gdje smo stali u Puli. Tamo je pristup bio neupitan i onda utakmica završi kako je završila.'