BEZ MEČA S NOLETOM

Miami: Dodig ispao u singlu i prošao u paru

22.03.2014 u 11:11

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig pobjednički je započeo nastup u konkurenciji parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Miamiju, te tako ublažio razočaranje ekspresnim ispadanjem u pojedinačnoj konkurenciji

Dodig i Brazilac Marcelo Melo, treći nositelji turnira na Floridi, pobijedili su u 1. kolu Austrijanca Juliana Knowlea i Kanađanina Vaseka Pospisila s 1-6, 6-1, 10-5. U nastavku će lanjski finalisti Wimbledona igrati protiv Španjolca Feliciana Lopeza i Bjelorusa Maksa Mirnjija ili protiv Čeha Treata Hueya i Britanca Dominica Inglota.

U singlu je Dodig doživio težak poraz. Nakon samo 65 minuta igre u dvoboju drugog kola bolji od Međugorca bio je 30. nositelj turnira i 32. tenisač svijeta, Nijemac Florian Mayer, sa 6-3, 6-2.

Niti u trećem međuosbnom ogledu protiv Mayera Dodig nije uspio uhvatiti niti set. Imao je Mayer čak 82% ubačenih prvih servisa, za razliku od slabih Dodigovih 47%, te je hrvatskom tenisaču oduzimao servis čak četiri puta. Dodig je imao dvije break-lopte, ali nije iskoristio niti jednu. Mayera u trećem kolu čeka ogled s Novakom Đokovićem.