SUPERSPORT HNL

Može li Gorica šokirati Hajduk, a Istra 1961 prirediti senzaciju u Gradskom vrtu? Evo gdje možete gledati utakmice!

15.10.2022 u 08:42

Bionic
Reading

Danas su na raspredu dvije utakmice 13. kola SuperSport HNL-a, Osijek je domaćin Istri 1961 (16.55, MAXSport 1), a Gorica dočekuje Hajduk (19.05, MAXSport 1)

Osijek – Istra 1961 (16.55)

Obje momčadi su u pozitivnom ritmu, ali posebno Osijek koji očekuje petu pobjedu u nizu.

'Imali smo dobar tjedan, momčad je u dobroj formi i dobroj kondiciji. Za mene je važno što se momčad nije opustila nakon ovih pobjeda već je i dalje gladna rasta i napretka. Za mene kao trenera to su dobre informacije i jako smo sretni što je pred nama novi izazov', rekao je trener domaćina Rene Poms i dodao:

'Sto posto sam siguran da smo spremni. Gledao sam momčad kroz tjedan i doista su u dobroj formi i kondiciji, atmosfera je na razini, svi su maksimalno motiviran i potpuno fokusirani na utakmicu. Istra 1961 je uvijek zahtjevan suparnik, prošli put u Puli smo poraženi 1:0 pa nam je ovo prilika za revanš i to će nam biti dodatni motiv.'

Istrani u Gradski vrt dolaze optimistični…

'Čeka nas dobra utakmica protiv ekipe koja je u odličnom period i pokazuje veliku kvalitetu te dobar rezultat. Susret će biti zahtjevan, no smatram da i nama ide na bolje. Ekipa je u odličnom raspoloženju i pripremama, stoga smatram da ćemo biti spremni za subotu. Od zadnjeg susreta s Osijekom se kod njih dogodilo nekih promjena i dobili su novog trenera te igraju malo više prizemljen nogomet. Od tog susreta je naša ekipa narasla i nadogradila se, poput njih sada. Imamo samopouzdanja i tijekom ovih tjedana smo zaista marljivo trenirali, te smo sada spremni natjecati se sa svakom ekipom u ligi, pritom zadržavajući vlastiti identitet', rekao je trener gostiju Gonzalo Garcia.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Gorica – Hajduk (19.05)

Gorica je u teškoj situaciji, zacementirana na dnu ljestvice, a u goste im dolazi probuđeni Hajduk.

'Igrači su svjesni da prošlu utakmicu nisu bili na svojoj razini. Odradili smo dobru analizu, dečki su dobro reagirali na treninzima i vjerujem da ćemo spremni ući u utakmicu protiv Hajduka te da ćemo se vratiti na razinu igre koju smo imali prije Rijeke', rekao je trener Gorice Igor Angelovski.

'Moramo imati veći posjed lopte, biti sigurniji u pasu i još agresivniji u organizaciji igre. Što se tiče realizacije, ne možemo očekivati da ćemo protiv Hajduka stvoriti 10 šansi već moramo zabiti iz prve', dodao je.

Bit će ovo prvi ovosezonski ogled Hajduka i Gorice budući da je utakmica 4. kola između ova dva suparnika po službenoj dužnosti.

'Hajduk je veliki klub, respektiramo sve, ali se bavimo samo sobom. Gorica ima kvalitetne pojedince, ne znam što im se događa i zašto su na zadnjem mjestu na tablici, o tome ne mogu govoriti, mogu pričati samo o svojoj momčadi. Očekujemo tešku utakmicu u Velikoj Gorici', istaknuo je trener Mislav Karoglan u najavi susreta.

MAXSport Najava SuperSport HNL špica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore