ODRAĐEN PRVI DIO FINALA

Mršavih 0:0 Dinama i Rijeke; o pobjedniku će se odlučivati na Rujevici

15.05.2024 u 21:00

Bionic
Reading

U Maksimiru su ove srijede Dinamo i Rijeka igrali prvu utakmicu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a konačnih 0:0, osim što su najbolji dokaz viđenog na terenu, ostavljaju izglede i jednima i drugima da sljedeće srijede podignu Rabuzinovo sunce

Drama oko novog slavljenika u Kupu tako se seli na riječku Rujevicu gdje će se iduće srijede odigrati uzvratna utakmica. Nakon duže vremena u ovom finalu vrijedi pravilo pogotka u gostima. Posljednje dvije sezone Hrvatski kup su osvajali nogometaši splitskog Hajduka.

Nije dugo trebalo za prvu šansu na utakmici, a udarac s 20 metara Hoxhe u drugoj minuti obranio je vratar Rijeke Zlomislić. Gosti su uzvratili već u petoj minuti, a prvi je Nevistiću zaprijetio Mitrović koji je, nakon kornera, glavom pucao prilično preko vrata.

Rijeka se postavila otvoreno, igrali su gosti visoki presing te je u uvodnom dijelu Dinamo svoj napadački dio igre bazirao na kontranapadima. U 18. minuti od samog starta razigrani Hoxha opasno je zaprijetio novim dalekometnim udarcem. Pucao je s 25 metara i žestoko uzdrmao gredu.

Hoxhin udarac na vratnici u 18. minuti Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Potom se utakmica potpuno umrtvila sve do kraja prvog poluvremena. Pravih prilika nije bilo ni na jednoj strani te se na odmor otišlo čistih mreža.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Kako je Rijeka izgledala bolje i angažiranje u uvodnih dvadesetak minuta susreta, takav je dojam ostavljala i na startu drugog poluvremena. Nakon slabašnih pokušaja Pašalića i Selahija uslijedila je u 59. minuti odlična šansa za goste. Fruk je iz daljine gađao suprotni kut, ali je Dinamo spasila vratnica.

Frukova stativa u 59. minuti Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Dinamo se u drugom dijelu nije vidio sve do 65. minute kada je solidnu šansu imao Baturina, ali za Zlomislića je taj pokušaj bio lagani ulov. Uslijedile su potom promjene u kadru na obje strane, a novi igrači nisu podigli energiju na travnjaku, već se utakmica dodatno razvodnila kako se bližio kraj.

S time da vrije spomenuti i promašaj Marića u zadnjim sekundama.

Obrane su bile fokusirane, napadački se nije htjelo previše riskirati ni u završnici dvoboja te je u takvom ritmu završilo bez golova.

Uzvrat se igra sljedeće srijede, 22. svibnja od 18 sati na Rujevici.

  • +44
Dinamo - Rijeka, Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (15.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac