uskoro sjedaju za stol

Nakon što mu je Liverpool uskratio putovanje u Egipat, Mohamed Salah pronašao način kako će se naplatiti od Redsa?

05.09.2021 u 16:53

Bionic
Reading

Iako je Mohamed Salah, najbolji egipatski nogometaš, daleko od Liverpoola, točnije pridružio se reprezentaciji te će igrati na gostovanju kod Gabona u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine, s Otoka stižu vijesti o njegovom zahtjevu kojim je šokirao čelnike Redsa

Podsjetimo, Salah nije nastupio u prvom kvalifikacijskom dvoboju kada je Egipat na domaćem terenu pobijedio Angolu 1:0. Zašto? Zato što se Egipat nalazi na COVID-19 crvenoj listi od strane Velike Britanije te bi Salah po povratku u Liverpool morao u izolaciju, u trajanju od četrnaest dana, da je tom prilikom posjetio domovinu i nastupio u toj utakmici.

Salah s tom odlukom nije bio sretan, jer čim je dobio priliku otišao je na put kako bi se priključio reprezentaciji.

Naravno, ne možemo znati ima li sljedeća njegova odluka veze s ovom Liverpoolovom zabranom, ali možda je Egipćanin postao svjestan svoje važnosti pa je čelnicima Redsa postavio nemogući zahtjev.

Naime, ponajbolji igrač Liverpoola ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali na Anfieldu se žele osigurati i već sada rade na novom ugovoru. Ipak, neće biti lako pronaći zajednički jezik jer reprezentativac Egipta ima visoke zahtjeve.

Salah želi da postati najplaćeniji igrač kluba, a trenutno je drugi na toj listi, iza Virgila van Dijka.

Njegov zahtjev je da se umjesto dosadašnjih 233.000 eura tjedne plaće u novom ugovoru ima plaću od čak 583.000 eura tjedno, odnosno da godišnje umjesto 11 dobije 28 milijuna eura.

U Liverpoolu sada moraju odlučiti jesu li spremni dati toliki novac jednom igraču, a situaciju naravno prate klubovi poput PSG-a, Real Madrida, Cityja, koji su zainteresirani za sjajnog napadača.

Salah je postao jedan od simbola Liverpoola posljednjih godina, a za Redse je u 206 utakmica postigao 127 golova. Prethodno je igrao u Baselu, Chelseaju, Fiorentini te Romi, iz koje je stigao na Anfield 2017. godine.