ČETVORiCA OTPADAJU

Napadača nikad dosta; čitatelji tportala Čopa ne vide na Euru

30.05.2016 u 12:41

Bionic
Reading

Nakon što je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio popis 27 nogometaša, krenula su nagađanja koja će četiri igrača otpasti s liste za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Naravno, sve ljubitelje nogometa najviše zanimaju napadači...

Iako je jasno kako Čačić vjerojatno na svom tajnom popisu, koji 31. 5. šalje u Uefu, već ima 20 sigurnih koje vodi u Francusku, logika nameće da će svi dobiti šansu nametnuti se na pripremama. Prva prava provjera bit će prijateljska utakmica 27. svibnja u Koprivnici protiv Moldavije.

'Otpast će četvorica, ostat će najbolji. Bitno je da nema nezadovoljnih unutar momčadi. Važno je da svlačionica bude čista, da svi shvate da im je ovo nagrada, da svojim radom podižu atmosferu i tako traže šansu. Prednost svakako imaju igrači koji su standardni u klubovima'. Kazao je između ostalog Čačić koji je svojim popisom, na kojem se nalazi nekoliko mladih igrača, iznenadio.

Tako se među napadačima, uz očekivana imena kao što su Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina) i Andrej Kramarić (Hoffenheim) našao i Duje Čop (Malaga).

Nepisano nogometno pravilo kaže: pravih napadača nikad dosta!

Pozivanje Čopa, koji je solidno odradio sezonu u španjolskoj Primeri, stoga je mnoge iznenadilo. Prije nego je Čačić objavio popis, u našoj anketi koja se nalazi ispod članka (još uvijek možete glasati) pitali smo vas:

Je li Duje Čop zaslužio poziv izbornika Ante Čačića za Euro 2016?

Najviše odgovora, oko 42%, dobio je odgovor: napadač te kvalitete nije za reprezentaciju.

Međutim, 31% čitatelja misli da je Čop 'svakako zaslužio poziv'.

Nema sumnje da će 26-godišnji Čop, koji je dosad za A selekciju Hrvatske skupio tri nastupa, na pripreme doći iznimno motiviran. No jasno je da će u ovoj konkurenciji biti velik izazov izboriti se za jedan od 23 dresa…