(NE)MOGUĆA MISIJA

Nevjerojatan pothvat Janice Kostelić bit će nadmašen; naša kraljica pada s trona!

02.02.2018 u 06:47

Bionic
Reading

Mikaela Shiffrin bit će u Pjongčangu jedna od najvećih zvijezda, a neki idu tako daleko i smatraju da može postati najuspješnija skijašica u povijesti Zimskih olimpijskih igara što je trenutačno naša Janica Kostelić

Američka skijašica i ove godine će osvojiti Svjetski kup, njezina dominacija u tehničkim disciplinama je nevjerojatna, već je srušila brojne rekorde, a uoči Igara u Južnoj Koreji stručnjaci i novinari su uvjereni kako bi ona u Pjongčangu mogla biti ono što je bio Usain Bolt na Ljetnim olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Shiffrin je još kao klinka, sa samo 18 godina, osvojila olimpijsko zlato u slalomu u Sočiju 2014., a zbog fantastične forme i stila skijanja sada joj prognoziraju berbu medalja. I to kakvu berbu! Ona s kojom bi postala najuspješnija olimpijska alpska skijašica svih vremena te bi tako s trona gurnula Janicu Kostelić.

Naime, naša Janica u ženskoj konkurenciji ima šest olimpijskih odličja, koliko je još jedino osvojila Šveđanka Anja Parson, ali je hrvatska skijašica jedina sa četiri zlata (uz dva srebra). Nitko se nikada na Igrama kod djevojaka nije toliko puta penjao na najviše postolje.

>> Nespretna snježna kraljica priznala: Sve su mi se krune razbile, pa tako i ova danas...

Uz to je naša skijašica jedina u povijesti (uključujući i skijaše) koja je tri zlatne kolajne osvojila na istim ZOI (2002.) na kojima je ukupno uzela rekordne četiri medalje (isto jedina).

  • +7
Američka skijašica Mikaela Shiffrin Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

No na Eurosportu, kod predstavljanja najvećih zvijezda predstojećih Igara, smatraju da se Mikaela Shiffrin može popeti na postolje u svih pet disciplina (slalom, veleslalom, kombinacija, super G, spust), i pazite sad, u svima njima biti najbolja. Pet medalja i pet zlata!

Zvuči kao nemoguća misija, tek su joj 22 godine, ali kad je u pitanju Amerikanka nikad se ne zna. U slalomu i veleslalomu je ionako nedodirljiva i najveća favoritkinja za zlato, ni kombinacijsko najsjajnije odličje ne bi joj smjelo pobjeći, jer je u ovome trenutku najkompletnija skijašica. A brze dicipline? Njih malo vozi, no kada se u njima okuša jako je brza, a dokaz je i pobjeda u spustu ove sezone (prosinac 2017.).

Može li nadmašiti Janicu Kostelić saznat ćemo uskoro, jer Igre počinju 9. veljače...