SULUDA ODLUKA

Nevjerojatno! Najgori vozač ostaje dio Formule 1!

20.07.2014 u 10:14

Bionic
Reading

Iako proživljava katastrofalnu sezonu prepunu početničkih pogrešaka i loše vožnje, Lotus je potvrdio kako će Pastor Maldonado ostati dio ekipe i sljedeće sezone...

Maldonado je potpuno potonuo. Ove sezone nije napravio baš ništa za volanom Lotusa, ako ne računamo okretanje na krov Estebana Gutierreza u Bahreinu i zabijanje u zid u Barceloni. Rijetko prolazi prvu rundu kvalifikacija za razliku od svog timskog kolege Romaina Grosjeana, a do nedavno je držao i posljednje mjesto u ukupnom poretku, iako ima bolid o kojem dečki s dna mogu samo sanjati.

Nakon novih katastrofalnih kvalifikacija u Hockenheimu, na kojima je završio na 19. mjestu, momčad je otkrila 'sretnu vijest': Pastor Maldonado ostaje u ekipi i sljedeće godine.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

'Pastor ostaje s nama. On je prepoznao potencijal našeg bolida, a mi njegov vozački potencijal. Zajedno ćemo ostvariti velike stvari,' uvjeren je vlasnik Gerard Lopez, no malotko mu je povjerovao da je to pravi razlog produženja ugovora.

Problem je što je Lotus konstantno u financijskoj krizi, a vlada Venezuele plaća desetke milijune eura onome tko zaposli 29-godišnjaka. Pisalo se o tome kako će tom razbacivanju doći kraj s novim ministrom sporta, no ovo produženje dokaz je da ipak neće.

I dok je Pastor još vozio dobro pa čak i pobijedio u Barceloni 2012. godine, taj ples milijuna još nije bio toliko iritantan, ali ljubiteljima Formule 1 sada je toga već zbilja dosta...


Velika nagrada Velike Britanije, rezultati

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +30.1 s
3. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault) +46.4 s
4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +47.3 s
5. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) +53.8 s
6. Fernando Alonso (Ferrari) +59.9 s
7. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +62.5 s
8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) +88.6 s
9. Daniil Kvyat (STR-Renault) +89.3 s
10. Jean-Eric Vergne (STR-Renault) +1 krug

Poredak vozača

1. Rosberg 165 bodova
2. Hamilton 161
3. Ricciardo 98
4. Alonso 87
5. Bottas 73

Poredak konstruktora

1. Mercedes 326
2. Red Bull Renault 168
3. Ferrari 106

Sve sažetke pogledajte ovdje