DANSKI IZBORNIK

'Nikad me nitko u karijeri nije uvrijedio kao Goluža!'

26.01.2014 u 13:17

Bionic
Reading

Ulrik Wilbek najavio je povlačenje s danske klupe poslije Europskog prvenstva, a nakon jedne od posljednjih utakmica u svojoj trenerskoj karijeri, nisu mu dobro sjele izjave Slavka Goluže

Danski 65-godišnji stručnjak osvojio je sve što se može osvojiti sa ženskom rukometnom reprezentacijom da bi zatim preuzeo rukometaše te ih u zadnjih osam godina doveo u sam vrh. Upravo su europska prvenstva bila mjesto najvećih uspjeha Wilbekovih Danaca, koji su stigli do zlata u Norveškoj 2008. godine i Srbiji 2012. godine, a u velikom finalu protiv Francuske imat će priliku u nedjelju pred domaćom publikom stići i do trećeg.

Wilbek je najavio povlačenje nakon EP-a, nema namjere dalje voditi Dansku. A samu završnicu njegove reprezentativne karijere zasjenio je incident na press konferenciji poslije polufinalne utakmice s Hrvatskom, kada je Slavko Goluža optužio suce da su pomogli domaćinu, a također i ustvrdio da su on i njegovi igrači u Danskoj 'tretirani kao životinje'.

'Nikad me karijeri netko u zadnjih dvadeset godina nije uvrijedio kao Goluža izjavom da su mi suci poklonili prolaz u finale,' prenosi Jutarnji list izjavu Ulrika Wilbeka, koji inače ima pozitivno mišljenje o hrvatskom rukometu.

Cijeli članak pročitajte ovdje