Bomba iz Njemačke

Niko Kovač ove zime dovodi 'novog Riberyja': Bavarcima stiže pojačanje vrijedno preko 100 milijuna eura

29.10.2019 u 11:30

Bionic
Reading

Bayern želi ove zime dovesti Leroyja Sanea koji se oporavlja od teške ozljede ligamenata

Bayern je ljetos sve dogovorio s Manchester Cityjem i bio na pragu dovođenja 23-godišnjeg Leroya Sanea kojeg su označili kao nasljednika legendarnog Francka Riberyja. Odšteta je trebala biti 110 milijuna eura, a Sane bi zarađivao 18 milijuna eura po sezoni.

Ipak, od transfera nije bilo ništa jer se Sane u 13. minuti dvoboja s Liverpoolom u engleskom Superkupu teško ozlijedio. Popucali su mu ligamenti desnog koljena i morao je sedam mjeseci pauzirati pa se Bayern povukao iz posla.

Sane se na teren vraća u ožujku iduće godine, a Bavarci su odlučili ponovno krenuti po njega i dovesti ga na zimskom prijelaznom roku. Stručnjak za transfera njemačkog Sky Sportsa Marc Behrenbeck otkriva kako su pregovori opet započeli.

'Sane i dalje želi u Bayern, a Bayern i dalje želi Sanea. To nije upitno. Ostaje samo pitanje kad će se transfer realizirati i kolika će biti odšteta. Manchester City je spreman prodati svojeg igrača i zato su opet otvorili pregovore s Bayernom', rekao je Behrenbeck pa otkrio kako je City već našao i zamjenu za Sanea:

'City želi Mikela Oyarzabala iz Real Sociedada koji ima otkupnu klauzulu od 80 milijuna eura. To Cityju nije nikakav problem, a klubovi su već odradili prve pregovore.'

Tako bi Sane nakon 134 utakmice za engleski sastav u kojima je postigao 39 golova i upisao 45 asistencija, mogao ponovno zaigrati u svojoj Njemačkoj u kojoj je igrao za Bayer Leverkusen i Schalke iz kojeg je i stigao na Otok.