NICO IMA DUHA

Novi neslavni rekorder Formule 1 svoj neuspjeh proslavio sa stilom!

21.09.2017 u 12:23

Bionic
Reading

Nico Hülkenberg od ovog je vikenda vozač s najviše nastupa u Formuli 1 bez plasmana na pobjedničko postolje, no nije ga to previše izbacilo iz takta...

Njemački 30-godišnji vozač natječe se u Formuli 1 od 2010. godine, a iako u njegove sposobnosti ne sumnja baš nitko, uspio je nekako prošle nedjelje doći do neslavnog rekorda elitnog automobilističkog natjecanja.

  • +10
Formula 1, VN Singapura, 2017. Izvor: Reuters / Autor: EDGAR SU

Naime, Hülkenberg sada ima 129 utrka Formule 1 iza sebe, a niti jedan plasman na pobjedničko postolje. Nekoliko je puta bio blizu, može se pohvaliti i pole pozicijom iz Brazila prije sedam godina, no i dalje mu je četvrto mjesto najbolji rezultat karijere.

To mora boljeti, jer prošle sezone njegov timski kolega Sergio Perez u nekoliko je navrata završio na postolju, a Nico koji je pobjedom na utrci '24 sata Le Mansa' 2015. godine pokazao da definitivno nije luzer nikako da dočeka svoj dan.

Činilo se da bi baš u Singapuru prošle nedjelje mogao prekinuti negativan niz, jer se našao na trećem mjestu nakon starta, no njegov Renault nije izdržao i zbog kvara je završio prerano utrku te tako postao neslavni rekorder, s jednim F1 nastupom više od bivšeg rekordera Adriana Sutila.

'Dugo sam to čekao i mnogo radio da bih ovu titulu naslijedio od Sutila i postao rekorder. Sutilova era je gotova, era Hülkenberga je započela,' duhovito se osvrnuo na bolnu činjenicu Nico koji je zatim ironično naglasio:

'Nemam rezultata, ali još uvijek sam tu.'

Priliku prekinuti niz imat će za desetak dana na stazi Sepang, no možda će ipak morati pričekati još neko vrijeme dok Renault ne kreira konkurentniji bolid ili ga neka od najjačih momčadi napokon uoči i da mu priliku...