ČEKA PRVI GRAND SLAM

Ovako je nakon finala Ruud govorio o srpskom tenisaču: Ono što je Novak napravio...

12.06.2023 u 08:42

Bionic
Reading

Casper Ruud je drugu godinu zaredom došao do finala Roland Garrosa, ali nije mogao spriječiti Novaka Đokovića u ispisivanju povijesti

Norvežanin je na zadnjih pet Grand Slamova igrao tri finala, ali još čeka svoj prvi trofej. Đokoviću je pružio jak otpor, posebno u prvom setu, ali je na kraju poražen 7-6(1), 6-3, 7-5.

'Dao sam sve od sebe, nije bilo dovoljno, ali nastavit ću raditi. Ono što je Novak napravio u posljednjih 15 godina nadahnjuje sve, nadahnjuje i mene, a ja ću nastaviti marljivo raditi i nadam se da ću se jednog dana vratiti ovdje na Roland Garrosu u finale.'

Dobra vijest za Ruuda je da ima samo 24 godine i da je na vrhuncu svoje karijere kao tenisač. Dobio je i pohvale od bivših tenisača Matsa Wilandera i Tima Hemana koji sada rade kao komentatori na Eurosportu.

'Gledajući ga, mislim li da Casper Ruud može osvojiti Grand Slam? Da, mislim da može pobijediti ovdje, bolji je, izgleda udobno, smireno. Impresioniran sam, vrlo impresioniran', rekao je Wilander.

'Igrao je protiv najvećeg muškog tenisača svih vremena i bio mu je u finalu blizu. Na kraju dana, postojao je samo jedan igrač koji ga je mogao pobijediti ovdje u finalu, a to je bio baš Novak Đoković', dodao je Henman.

  • +11
Novak Đoković - pobjednik Roland Garrosa 2023. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON