idemo po pobjedu!

Ovo je momčad Dinama koja kreće u Ligu prvaka; Igor Bišćan ima jednu dilemu

25.07.2023 u 06:44

Bionic
Reading

Dinamo večeras (20 sati, MAXSport 1, MAXtv) na Maksimiru igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv kazahstanskog prvaka Astane. Trener Igor Bišćan ima samo jedan problem i dilemu oko prvih 11 za ovaj sraz

Dinamo je u novu sezonu krenuo pobjedom 1:0 na Maksimiru protiv Hajduka u SuperSport Superkupu, uzeli su 'modri' trofej i - barem na kratko - najavili velike stvari. No, šok je stigao samo šest dana kasnije, isto mjesto, isti protivnik, samo 1. kolo SuperSport HNL-a.

Da, Dinamo je bio bolji, ali Hajduk je na kraju šokantnim golom Pukštasa u sudačkoj nadoknadi slavio 2:1. Uz to ne treba zaboraviti katastrofalnu pogrešku i očajnu reakciju kapetana Dominika Livakovića kod gola Livaje za 1:1. A tu je i Bruno Petković koji je penal kod vodstva Dinama 1:0, kojim je trebao 'dokrajčiti' Hajduk, izveo tako nonšalantno da ni sam golman Hajduka Lučić nije mogao vjerovati...

Poraz je sigurno uzdrmao i poljuljao 'modru' svlačionicu uoči utakmice s Astanom iako trener Igor Bišćan tvrdi da je atmosfera sjajna.

'Atmosfera u momčadi je dobra, nikad nije ugodno izgubiti utakmicu, pogotovo tako šokantno izgubiti derbi. Trebalo nam je dan-dva da se vratimo u normalu, ali dečki su dobro. Nije to bio jedan od onih poraza koji brine po pitanju igre', kazao je Bišćan te napomenuo:

'Moji dečki nakon poraza od Hajduka izgledaju jako dobro, dan iza utakmice smo bili onako malo 'down', ali nakon toga je to već bila druga priča. Izgledali smo dobro, izgledat ćemo sve bolje.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

OK, vjerovat ćemo mu na riječ jer večeras (20 sati, MAXSport 1, MAXtv) protiv Astane nemaju pravo na kiks. Plasman u skupinu Lige prvaka je 'sveti cilj', a Astana je samo prva stanica na tom putu.

I baš zato Igor Bišćan nema mjesta za kalkulacije i eksperimente, večeras će na Maksimiru istrčati 11 najspremnijih i najboljih koje u ovom trenutku ima na raspolaganju. Vrlo vjerojatno će to biti istih 11 kao i protiv Hajduka jer pitanje je u kojem je stanju Perić i koliko je stvarno spreman.

'Stanje u momčadi? Svi su zdravi, svi su OK, Perić još malo osjeća zatezanje, ali i to je OK', kazao je Bišćan, no...

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +60
1. kolo SuperSport HNL-a: Dinamo - Hajduk, 21.7.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Dojam je da će protiv Astane krenuti istih 11 koji su započeli u petak protiv Hajduka. Na golu je Livaković, stoperi su Josip Šutalo i Ristovski, na lijevom beku je Ljubičić, a na desnom Moharrami. I tu je jedina Bišćanova dilema - ako je Perić 100 posto spreman, mogao bi zauzeti svoje mjesto na stoperskoj poziciji, a onda bi Ristovski prešao na desnog beka, dok bi Moharrami svoju priliku čekao s klupe.

U veznom su redu Mišić i Bulat, ispred njih je Baturina. Na lijevom krilu je Ivanušec, a na desnom Špikić dok je u vrhu napada - Petković!

Vjerojatna postava prvih 11 Dinama za susret s Astanom:

Livaković - Ljubičić, J. Šutalo, Ristovski, Moharrami - Mišić, Bulat - Ivanušec, Baturina, Špikić - Petković

Realno, ovo je nominalno u ovom trenutku najspremnija postava, Igor Bišćan neće ništa prepustiti slučaju i s najjačim će snagama napasti kazahstanskog prvaka.