okupila se reprezentacija

Ozljede desetkovale 'kauboje', a izbornik upozorava: Ovo je posljednja šansa...

30.10.2023 u 13:19

Bionic
Reading

Izbornik Goran Perkovac okupio je hrvatsku rukometnu reprezentaciju s kojom će tjedan dana raditi u Poreču kako bi obavio selekciju igrača koji će konkurirati za EURO 2024. godine, a potom i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu

'Naravno da je šteta da nećemo biti kompletni, jer je plan bio da budemo i da tu napravimo najbolju moguću selekciju, ali kako god ne plačemo, jer takva nam se situacija može dogoditi i uoči samog Eura', kazao je Goran Perkovac na okupljanju u Zagrebu te otkrio koji su sve igrači otpali:

'Neće biti Luke Cindrića zbog problema s kvadricepsom, Mateja Mandića zbog problema sa zadnjom ložom, Halila Jaganjca zbog problema s ramenom, Marina Šipića zbog problema s rebrima, Zvonimira Srne zbog problema s preponom, upitan je i Josip Šarac zbog crijevne viroze. Što je tu je, ima nas dosta, radit ćemo kako smo zamislili i siguran sam da će nam to biti od velike koristi. Bit će jako zahtjevan tjedan za mene i moje suradnike zato što imamo dva treninga ujutro i dva popodne.'

Izbornik Goran Perkovac izjava Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Službenih utakmica neće biti...

'Hoće, igrat ćemo u subotu međusobno, jer imamo veliki broj pozvanih, pa neće biti problem napraviti dvije momčadi i mislim da će to biti prava provjera za sve', najavljuje Perkovac te napominje:

Izbornik Goran Perkovac rukometna reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Cilj ovih priprema je postaviti neke stvari na mjesto uoči vrlo jakog ritma koji nas očekuje već od sljedećeg okupljanja. Jer za nešto plus više neće biti vremena. Već na sljedećem popisu za Euro imat ćemo definiranu situaciju po pitanju izbora i ovo je posljednja šansa za sve one koji se žele nametnuti i pokazati da mogu to što od njih želimo i očekujemo. Mladim ljudima moraš dati priliku, jer to je jedni način da se pokažu i izbore svoj status. Prilika stvara igrača i svatko će je imati, a mi ćemo nakon svega sabrati dojmove i odrediti s kim i kako dalje. Moramo se potvrđivati, moramo vratiti ugled koji Hrvatska još uvijek ima u svijetu rukometa. To neće biti lak put, mnogo toga će ovisiti i o rezultatu, svjestan sam toga, ali gledam na situaciju vrlo pozitivno.'

  • +14
Okupljanje rukometne reprezentacije 30.10.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Igrači koji su stigli na okupljanje

  • Golmani: Dominik Kuzmanović (Nexe), Filip Ivić (Chambery), Kristian Pilipović (Schaffhausen), Moreno Car (Nexe) i Dino Slavić (Limoges).
  • Lijeva krila: David Mandić (Melsungen), Marin Jelinić (Szeged), Lovro Mihić (Wisla), Ivan Šnajder (Eisenach).
  • Desna krila: Filip Glavaš (Zagreb), Mario Šoštarić (Szeged), Maksimilijan Molc (Dubrava), Fran Mileta (Vinnhorst).
  • Pivoti: Tomislav Kušan (Limoges), Gianfranco Pribetić (Nexe), Veron Načinović (Montpellier), Nikola Grahovac (Ballingen).
  • Lijevi vanjski: Josip Šarac (Göppingen), Marko Mamić (Leipzig), Ante Ivanković (Celje), Matej Hrstić (Limoges), Luka Moslavac (Nexe).
  • Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (Kiel), Tin Lučin (Wisla), Igor Karačić (Kielce), Filip Vistorop (Balingen), Ivano Pavlović (Izviđač), Karpo Sirotić (Zagreb).
  • Desni vanjski: Ivan Martinović (Melsungen), Mateo Maraš (Tatabanya), Luka Stepančić (Szeged), Luka Klarica (Zagreb).
  • Rezerve: Tin Herceg (Trebnje), Fran Lučin (Vojvodina), Aleksandar Čaprić (Sesvete), Patrik Martinović (AEK), Goti Maričić (Gorenje), Paolo Kraljević (Zagreb), Zlatko Raužan (Sesvete), Luka Malinarich (Poreč)