dobio ga čeh

Pogledajte kako su Nadala svladale emocije na omiljenom turniru; bilo je i suza…

01.05.2024 u 12:34

Bionic
Reading

Legendarni Španjolac Rafael Nadal poražen je u osmini finala teniskog Mastersa u Madridu

Bolji od 37-godišnjeg Rafaela Nadala sa 7:5, 6:4 bio je trenutačno 31. igrač svijeta, Čeh Jiri Lehečka.

No, za mnoge ovaj poraz nije iznenađenje jer Nadal je zbog ozljede dugo bio izvan terena…

No, mnogi su se pitali je li ovo zaista bio njegov oproštaj od Madrida?

'Ne, to je bila šala, ha, ha… Sljedeće godine ću se vratiti. No, bit će mi teško kad jednom dođe taj dan, ali život i tijelo dugo mi šalju signale da je pravo vrijeme za to. Mogu samo zahvaliti svima koji su mi pomogli u karijeri, koja još nije gotova. Ali ovdje jest. Darivali ste me 21 godinu. Madrid mi je uvijek bio važniji od Grand Slama. Emocije Madrida ostat će uz mene zauvijek. Sretan sam što sam hobi mogao pretvoriti u posao i raditi taj posao dobro. Presretan sam i ne mogu tražiti ništa više od ovog… Nadam se da ću biti dobar primjer budućim generacijama. To je važnije od osvajanja naslova. Nadam se da sam donio pozitivne emocije, samo mogu reći hvala vam, ništa drugo. Kakav je ovo osjećaj…', kazao je Nadal kojeg su svladale emocije. Bilo je tu i suza…

Kako je to izgledalo pogledajte OVDJE.

'Mogao sam se oprostiti od ovog turnira, pred onima koji su me najviše dirnuli i igrajući kako sam htio. Na kraju hvala ljudima koji su omogućili ovaj turnir. Siguran sam da će svi španjolski igrači i druge generacije nastaviti uživati u ovoj atmosferi. Moja će vam obitelj zahvaliti na dan kad se umirovim. Jer nastavljam. Nisam htio proliti puno suza jer još nisam završio putovanje s reketom u ruci. Bila je to jako emotivna noć, ali nije vrijeme da još završim. Još me puno toga čeka i nisam htio pustiti sav adrenalin. U Madridu sam napravio puni krug, nisam mogao zamisliti da ću biti ovdje sa skoro 38 godina', dodao je Nadal koji je turnir u Madridu osvojio pet puta.

Sad ga čeka turnir u Rimu, a nakon toga Grand Slam u Roland Garrosu:

'Napravio sam važne korake prema naprijed u svakom smislu i sad trebam raditi na tome. Došao sam ovdje uz puno sumnji u svakom smislu i odlazim s manje sumnji. Većinu prvog seta igrao sam najbolje nakon što sam se vratio. Bio je to dan u kojem sam se najbolje osjećao na terenu. Želim igrati u Rimu i napraviti dobre stvari tamo. Naporno ću se truditi da se to dogodi. To je jedan od najvažnijih turnira u karijeri koji sam osvojio deset puta', kazao je Nadal.