supersport hnl

Posrnuli Hajduk stiže u Koprivnicu, Osijek čeka Istru; evo gdje gledati današnje utakmice

20.04.2024 u 08:24

Bionic
Reading

Subotnji program 31. kola SuperSport HNL-a otvaraju Osijek i Istra 1961 (17 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom će na travnjak istrčati Slaven Belupo i Hajduk (19.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

Nastavljaju se uzbuđenja u SuperSport HNL-u. Ovo 31. kolo domaćeg prvenstva otvaraju Osijek i Istra 1961 (17 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom će u Koprivnici snage odmjeriti Slaven Belupo i uzdrmani Hajduk (19.10 sati, MAXSport1, MAXtv).

OSIJEK - ISTRA 1961 (17 sati, MAXSport1, MAXtv)

Osijek se vraća, momčad Zorana Zekića povezala je tri pobjede, a posebno je važna ona iz prošlog kola protiv Hajduka na Poljudu (2:1). Još je značajnije to što je sve tri vezane pobjede Osijek ostvario u gostima, a sad pred svojim navijačima na Opus Areni dočekuje Istru 1961 koja je povezala dva poraza, a u gostima nije slavila još od sredine studenog prošle godine.

No, loši rezultati momčadi iz Pule ne zavaravaju trenera Osijeka Zorana Zekića.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Istru 1961 ni slučajno ne smijemo podcijeniti. Doći će na Opus Arenu s puno motiva, imali su dosta šansi protiv Dinama u Maksimiru, prijetili su opasno i Rijeci, pa moramo biti oprezni, te svakako na maksimalnoj razini. Samo tako možemo doći do potvrde gostujućih trijumfa, te do nastavka pobjedničkog niza u koji smo ušli', kazao je Zekić te dodao:

'Govorio sam i prije kako će borba za Europu trajati do samoga kraja. Nisam se još smirio od one eliminacije iz Kupa jer sam vjerovao da možemo puno u tom natjecanju. S druge strane, vraća mi se radost jer učestalo promoviramo mlade igrače. Svaki dan ostajem s njima dodatno na terenu i njihov iskorak me posebno veseli.'

Istra 1961 je posljednje dvije utakmice izgubila od Dinama i Rijeke, no veći je problem od toga što momčad Paola Tramezzanija već šest kola ne zna za pobjedu. Uz sve to treba istaknuti kako Istra u Osijeku nije pobijedila više od 10 godina, još od ožujka 2014. godine.

'Znamo da je za njih ovo bitna utakmica zbog ciljeva koje imaju, ali isto tako mi želimo odigrati najbolje što možemo utakmice koje su nam preostale. Znamo važnost njihovih igrača i čitavog načina igre, moramo odraditi vrlo dobar posao i ne puštati im previše slobodnog prostora. Znam koliko je moja ekipa motivirana, želimo odigrati lijepu utakmicu', kazao je trener Istre 1961 Paolo Tramezzani te pohvalio svoje igrače:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ono što mi se sviđa kod moje ekipe je to što dobro rade, dobra je atmosfera među dečkima i s velikom voljom svakog dana dolaze u kamp, to je ono što vidim kod njih svaki dan. Naravno, u ovakvom poslu je najveći mogući užitak pobjeda, to je ono što nam trenutno nedostaje, ali imamo veliku volju i želju i nadamo se da će pobjeda uskoro doći. Kad se pobjeđuje, uvijek je sve ljepše.'

SLAVEN BELUPO - HAJDUK (19.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

Hajduk se doslovno raspao u samo dva tjedna. Turbulentni dani na Poljudu ostavili su dubok trag na već ionako ozljedama 'ranjenoj' momčadi, pitanje je u kakvom su uopće psihološkom stanju igrači nakon pet uzastopnih poraza koji su ih izbacili iz svih mogućih i nemogućih kombinacija u borbi za trofeje.

Tako uzdrmani 'bili' sad dolaze u Koprivnicu gdje su protiv Slaven Belupa redovito imali velikih problema. Kad su i pobjeđivali, bilo je to najčešće s minimalnih 1:0...

'Cilj nam je da prekinemo ovu negativnu seriju. Igrači pokazuju ogromnu želju da to učine. Nadam se da će utakmici ići tijekom kako i planiramo i da ćemo se nametnuti', kazao je trener Hajduka Jure Ivanković te otkrio hoće li koristiti Ivana Perišića:

'Dosta igrača se nakon utakmica žali na teren u Koprivnici. Vjerojatno je dotrajao. Lista ozlijeđenih igrača je poduža. Što se tiče Ivana Perišića, on ide na put pa ćemo vidjeti na licu mjesta.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduk se oprostio od borbe za trofeje, ostaje nada da može zadržati treće mjesto. Kako do kraja sezone jer ako nikoga ne pobjedi može biti i peti?

'Nije lako izaći iz krize, bitno se stabilizirati. A nakon toga uhvatiti pozitivan niz i sezonu završiti dostojanstveno. Ne bih se bavio kalkulacijama. U mislima nam je samo utakmica u Koprivnici, da pokažemo gard, karakter, odigramo pravu pragmatičnu utakmicu. Kada je Hajduk dobar, onda mu svaki teren odgovara', kaže Ivanković koji se osvrnuo i na Slaven Belupo...

'Dosta su čvrsti, pragmatični. Utakmice koje su gubili nisu gubili velikom razlikom. Protiv Rudeša su pobijedili, iako je moglo otići i u drugom smjeru. Svaka utakmica u Koprivnici kada gostuje Hajduk ili netko od klubova iz vrha je teška. Vjerujem da ćemo stvoriti dovoljno akcija i da ćemo poentirati.'

A novi trener Slaven Belupa Ivan Radeljić je kao igrač u dresu Hajduka upisao 57 nastupa, postigao devet golova te osvojio i naslov prvaka. Na klupi 'farmaceuta' je u prošlom kolu napokon upisao pobjedu nakon niza od čak osam utakmica bez pobjede, od toga su imali sedam poraza (šest u nizu!) i remi.

  • +19
30. kolo SuperSport HNL-a, Rudeš - Slaven Belupo Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

'Napokon smo skinuli psihološki teret nakon serije poraza, tako da će nam biti lakše sad igrati. A Hajduk kao Hajduk je sam po sebi motiv. Tako da bi trebala biti dobra utakmica s naše strane. Svaka utakmica nosi nešto svoje, mi smo se malo digli, oni su ostali malo dolje. Mi ćemo dati sve od sebe da se ne dignu protiv nas', kaže novi trener Slaven Belupa Ivan Radeljić te se osvrnuo na Hajduk:

'Bit će sve, samo ne lagano. Želim od Koprivnice ponovno stvoriti neosvojivu tvrđavu. Njima je uvijek ovdje bilo neugodno igrati i želim to vratiti u ovu svlačionicu. Igrači moraju prihvatiti taj mentalitet i tek kad uđemo u taj ratnički mentalitet, onda će im biti ovdje teško igrati. Hajduk? Valjda će znati iz isplivati iz problema koji su ih snašli, samo se nadam da neće isplivati baš protiv nas...'

  • +27
30. kolo, SuperSport HNL- Hajduk - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL