Simone Biles u formi

Povukla se pa opet sve iznenadila; neviđena dominacija četverostruke zlatne olimpijke!

19.05.2024 u 13:21

Bionic
Reading

Američka gimnastička zvijezda Simone Biles započela je sezonu 2024., koja će je odvesti na Olimpijske igre u Pariz, pobjedom u višeboju (59,5 bodova) na Core Hydration Classicu u Connecticutu u subotu

To je najbolji ukupni rezultat za Simone Biles od njezina povratka natjecanju prošle godine, nakon što se na Igrama u Tokiju 2021. godine povukla s većine natjecanja zbog mentalnog zdravlja i sigurnosnih razloga.

'Bila sam sretna što sam se vratila, što sam osjetila taj adrenalin', rekla je u subotu četverostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje.

Biles je završila s 1,85 bodova više ispred dvostruke osvajačice medalje na svjetskom prvenstvu u višeboju Shilese Jones, koja se također želi kvalificirati za Igre u Parizu (26. srpnja - 11. kolovoza). Simone Biles dominirala je na dvije od četiri sprave natjecanja: parteru i preskoku.

Samo je Jones također uspjela osvojiti više od 15 poena (15,25) na natjecanju, i to na preči.

Olimpijska pobjednica 2021. Suni Lee zauzela je prvo mjesto na gredi sa 14,6 bodova, ispred Biles (14,55).

Pobjednik višeboja tijekom olimpijskih selekcija od 27. do 30. lipnja izravno će se kvalificirati na Igre. Četiri druge američke gimnastičarke odabrat će komisija.

Prije toga, najbolji će kandidati svoje mjesto za ove kvalifikacije pokušati osigurati tijekom državnog prvenstva u Teksasu koje se održava od 30. svibnja do 2. lipnja.