DRAMA U CHARLESTONU

Preokret karijere za mladu Hrvaticu

03.04.2014 u 09:34

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović izborila je 3. kolo WTA turnira u Charlestonu, koji se igra na zelenoj zemljanoj podlozi. Tomljanović je u 2. kolu bila bolja od Kineskinje Shuai Zhang, 16. nositeljice...

Nakon velike borbe, dva sata i 11 minuta igre i četiri spašene meč-lopte Tomljanović je u petom međusobnom susretu protiv Kineskinje upisala treću pobjedu, kojom je izborila treće kolo vrlo jakog WTA turnira u SAD-u.

Tomljanović je 'bila na konopcima' u drugom setu pri zaostatku 4-6, 4-5 kada je Shuai Zhang izborila čak četiri meč-lopte, no naša je igračica odigrala maestralno do kraja tog gema, te je potom odvukla set u tie-break. Zagrepčanka se u istom pokazala hladnije glave, te je rezultatom 7-4 izborila odlučujući set, u kojem nikakve dileme oko pobjednice nije bilo.

Tomljanović je odjurila do vodstva 5-1, da bi Kineskinja vratila nadu u preokret s dva uzastopna gema, no naša je predstavnica ostala smirena pri drugom servisu za meč.

Tomljanović će za četvrtfinale igrati protiv srbijanske predstavnice, druge nositeljice turnira, Jelene Janković, koja je lakoćom izbacila Lauren Davis sa 6-0, 6-3.


Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić nije uspjela izboriti četvrtfinale WTA turnira u Monterreyu. Od nje je nakon tri seta bolja bila Čehinja Karolina Pliškova...

Iako je uzela prvu dionicu rezultatom 6-4, 17-godišnja se Osječanka u nastavku meč poprilično raspala, odnosno Pliškova je zaigrala za nijansu bolje, te je relativno lako stigla do preokreta slavivši u naredna dva seta sa 6-2, 6-3. Bio je to drugi međusobni susret ove dvije tenisačice nakon onog na US Openu 2012. godine, kada je Vekić Čehinji prepustila svega tri gema.

Spomenimo da je Vekić bila odlična u prvom setu na i protiv servisa, ali da se ta igra u nastavku negdje zagubila. Susret je, spomenimo i to, trajao tri minute kraće od puna dva sata.

Prolazak u polufinale, ali parske konkurencije, ostvarila je Darija Jurak u paru s Amerikankom Megan Moulton-Levy. Njih su dvije bile bolje od britansko-američke kombinacije Jade Windley / Nicole Melichar sa 7-5, 6-3.

Jurak i Moulton-Levy, inače treće nositeljice turnira, će za finale igrati protiv kanadsko-gruzijske kombinacije Gabriele Dabrowski i Oksane Kalašnikove, koja je lakoćom, sa 6-4, 6-2, bila bolja od Amandine Hesse i Chieh-Yu Hsu.