POBJEDA NUŽNA

Rijeka kod Zagreba ponovo pod velikim pritiskom

26.07.2015 u 11:12

Bionic
Reading

U nedjeljnoj utakmici 3. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 19h) nogometaši Zagreba u Kranjčevićevoj dočekuju Rijeku, u susretu kojeg Kekova momčad mora dobiti ako želi oživjeti svoju sezonu...

Nakon neočekivanog i neugodnog poraza od Osijeka na startu prvenstva, Zagreb je odigrao nešto bolje i osvojio bod protiv Intera. Mogao je možda i do sva tri, no ni s ovim na koncu nisu bili nezadovoljni.

'Nekad smo takve utakmice gubili, stoga pomak je vidljiv,' rekao je trener Medić koji i dalje nema potpuno definiran kadar za novu sezonu.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Naime, još uvijek se čeka realizacija transfera za nekog od glavnih igrača no trenutne ponude nisu dovoljno dobro. A, bude li odlazaka za očekivati je i pokoji dolazak. Dok se to ne realizira, u fokusu je Rijeka.

'Oni traže iskupljenje za eliminaciju iz Europe, mi dokaz da smo na dobrom putu. Bit će to zahtjevnih 90 minuta, osobito za nas koji tek moramo dokazati da se možemo suprotstaviti ekipi iz vrha hrvatskog nogometa,' dodao je Medić.

Za razliku od većine prethodnih slučajeva, ovaj put je odbio unaprijed otkriti sastav. Čeka posljednji trening da otkloni dileme. Sigurno je kako neće biti ozlijeđenog Bevaba i kažnjenog Matića. Moguće promjene su na bekovskim pozicijama s obzirom da tu još uvijek nema prava rješenja.

Rijeka je bez previše nade otputovala u Škotsku na uzvratnu utakmicu kvalifikacija za Europsku ligu. No, kad su sredinom drugog poluvremena poveli 2:0, nastala je prava euforija. Nažalost po njih, trajala je tek minutu...
Razočaran i pokisli su se vratili kući, predsjednik Mišković je preuzeo krivicu, a trener Kek se okrenuo novim izazovima:

'Uvijek te utakmice nose neizvjesnost nakon europskih utakmica, jer je i putovanje bilo teško. Tek smo u petak u 5 ujutro stigli do Kantride. Najviše tu mislim na regeneraciju i status ozlijeđenih igrača. U ovom trenutku ni sam ne znam na koga mogu računati jer nekoliko njih nije jučer redovno treniralo. To su Samardžić, Kvržić, Leovac, Bezjak, Roshi a malo problema ima i Ristovski. Vidjet ćemo dali Moises i Ristovski uopće mogu u nekoliko dana odigrati dvije pune utakmice. Bilo je puno kontakta u utakmici u Aberdeenu i puno dobivenih udaraca.'

Pored svih tih upitnih, sigurno neće biti Leškovića i Kneževića.

'Pogreške zadnje linije su najizraženije ali nisam zadovoljan ni vezom ni napadom. Rade premalo pritiska i prepropusni su,' zaključio je Kek.

Slovenac definitivno nije zadovoljan igrama pojedinaca, nisu niti navijači ukupnim rezultatom. Njima je pod hitno potrebna pobjeda, inače bi nervoza mogla postati nesnošljiva. Veliki broj igrača dozvoljava Keku brojne rošade, koje je uostalom i najavio. Ostaje samo za vidjeti hoće li s njima i pogoditi.