MESSI SE VRATIO TRENINZIMA

Sada se i papa Franjo može 'šminkati' u Messijevom dresu

18.04.2013 u 20:08

Bionic
Reading

Dok većina nogometnih fanova može samo maštati o dresu i potpisu Lionela Messija, poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo takav je poklon dobio upravo od nogometnog 'božanstva' i svog sunarodnjaka

Papa Franjo postaje pravi kolekcionar dresova. Naime, u kratkom vremenu na njegovu su adresu stigla tri dresa, a posljednji mu je poslao ni manje ni više nego ponajbolji svjetski nogometaš Lionel Messi. Messi je svoj potpisani dres Papi poslao preko Miguela Delgada, bivšeg Barceloninog biskupa.

'S mnogo ljubavi, Lionel Messi' pisalo je na Messijevom dresu.

Početkom tjedna španjolski premijer Mariano Rajoy poklonio mu je dres 'furije', aktualnog svjetskog i europskog prvaka s potpisima svih igrača, a prvi dres je dobio od kluba za koji navija, San Lorenza iz rodnog Buenos Airesa.

Pojavila se i informacija kako bi Jorge Bergoglio, sadašnji papa Franjo, 10. kolovoza na Olimpijskom stadionu u Rimu mogao prisustvovati i jednoj utakmici. Naime, toga dana će u Rimu gostovati San Lorenzo i odmjeriti snage u prijateljskom susretu protiv Rome ili Lazija. Ako se papa Franjo pojavi na Olimpicu, bit će to prvi put da jedan papa sjedi u publici.

No, dok je ovo ljepša priča, oko Messija je i dalje dosta neizvjesnosti. To jest, ne oko njega, već njegova mogućeg nastupa protiv Bayerna u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka sljedećeg tjedna. Podsjetimo da je u prvom četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka, kod PSG-a, Messi ozlijedio bedreni mišić desne noge. Nakon toga je zaigrao pred kraj uzvratnog ogleda protiv istog suparnika, makar tada nije bio posve spreman.

No Barcelona je u srijedu objavila kako se Messi vratio treninzima. Jedan dio treninga je radio s ostatkom suigrača, dok je dio treninga radio na 'fizičkom osnaživanju', kako izvještava katalonski klub.

Papa Franjo s Messijevim dresom