inspirativna priča

Senzacionalni Hrvat Matija Pecotić glavna je tema u svijetu tenisa, a sad se znakovitom porukom oglasio i Novak Đoković

17.02.2023 u 06:41

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Matija Pecotić (33) doslovno je preko noći postao priča godine, a ATP ga je usporedio s pričama iz holivudskih filmova

Matija Pecotić (33) spletom se nesretnih okolnosti (ozljede, operacije, studij...) nikad nije potvrdio u profesionalnom tenisu. A ovog je tjedna zabljesnuo na ATP turniru u Delray Beachu i preko noći postao najveća teniska priča.

Nakon što je zbog ozljede i operacije dugo pauzirao, Pecotić je odlučio završiti studij, 2019. godine diplomirao je na Harvardu i nakon toga odlučio dati profesionalnom tenisu još jednu priliku. No, pandemija koronavirusa upropastila mu je planove, a on je dobio posao direktora u jednoj tvrtki koja se bavi nekretninama (Wexford Real Estate Investors), koja je podružnica investicijske tvrtke Wexford Capital vrijedne četiri milijarde dolara.

I sve do ovog tjedna činilo se kako je neka ozbiljnija teniska priča Matije Pecotića - završena. Istina, on je i dalje u treningu, bio je i pridruženi član hrvatske Davis kup reprezentacije, a na United kupu u Australiji početkom ove godine odigrao je i prvi meč za Hrvatsku!

I onda se 784. tenisaču svijeta 'otvorilo', kroz kvalifikacije je izborio nastup u glavnom ždrijebu ATP turnira u Delray Beachu i već u 1. kolu pobijedio je nekad osmog tenisača svijeta Jacka Socka! Na žalost, Pecotić je zaustavljen u 2. kolu kad je bolji od njega bio 55. tenisač svijeta Marcos Giron 6:3, 6:3.

No, priča se 'zakotrljala', Pecotić je senzacija u svijetu tenisa, a sad se povodom svega javio i - Novak Đoković.

Poslao je Srbin na društvenim mrežama znakovitu poruku našem tenisaču.

'Matija, brate moj! Nisi ti još za kancelariju. Vidimo se na terenu uskoro', napisao je Đoković na Instagramu.

Njih dvojica znaju se jer su svojedobno zajedno trenirali. Pecotić je Đokoviću sparirao kad se ovaj spremao za mečeve protiv Rafe Nadala, a srpski majstor se svojeg partnera s treninga sada sjetio posvetivši mu inspirativnu poruku.