ISKRENE RIJEČI

Slaven Belupo je na drugom mjestu, ali trener Zoran Zekić ne može sakriti razočaranje zbog onoga što vidi u Koprivnici: Nije mi jasno!

18.08.2022 u 17:18

Bionic
Reading

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić najavio je utakmicu šestog kola SuperSport HNL-a u Koprivnici protiv Gorice (20 sati, petak, MAXSport 1) te se osvrnuo na mali broj gledatelja na domaćim susretima

'Farmaceuti' uživaju na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, po dvije pobjede i dva remija uz samo jedan poraz (Dinamo) gurnuli su Koprivničane blizu vrha gdje nisu bili deset godina.

'Nismo se imali previše vremena radovati nakon Rijeke jer je dinamika lige takva da je već sutra novi izazov pred nama. Čeka nas težak protivnik koji se voli nadigravati. Sigurno će utakmica biti zanimljiva, a ja se nadam da ćemo mi biti u pravom stanju. Dobro radimo, razvijamo mlade igrače, i sutra će neki novi dobiti priliku, i vjerujem da smo u stanju odigrati još jednu dobru utakmicu', rekao je Zekić koji je priznao da nije s igračima previše pričao o situaciji na ljestvici.

No nije sve idealno. Rezultat je tu, atmosfera je samim time u svlačionici dobra, obrana je čvrsta, ali Zekića smetaju prazne tribine. Malo je gledatelja na koprivničkom stadionu 'Ivan Kušek – Apaš' osim ako u goste nisu stigli Dinamo ili Hajduk, jer onda stadion ispune simpatizeri ta dva kluba.

'Ne mogu ja biti hit, ja sam ovdje stari. Uvijek me vučete za publiku. Mi imamo prijatelje iz prigradskog naselja, a oni su složili neki turnir baš u petak u 18 sati, onda će netko drugi napraviti nešto drugo negdje. Ja sam ovdje već godinu dana pokušavam biti pristojan, normalan, pristupačan, ali te stvari mi nisu jasne', pričao je trener Slavena i dodao:

Rijeka - Slaven Belupo 0:1, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

'Jasno mi je da ovdje pola ljudi navija za Dinamo, pola za Hajduk i nemam ništa protiv toga, ali mogli bi u ostalim utakmicama navijati za Slaven. Ako nas ne bude u prvoj ligi, ti isti gledat će Hajduk i Dinamo u Zagrebu ili negdje drugdje. Ali ne mogu promijeniti ničiju svijest niti ću pozivati na išta, takva je situacija, ne samo nogometna, nego životna. No bit će kako će biti, da dođe samo 50 ljudi, mi moramo radi tih 50, i radi nas, odigrati najbolju moguću utakmicu, a kada se tako ponašaš onda te nogomet i nagradi.'

  • +10
Rijeka - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 14.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore