SVE JE JASNo

Slučaj Borna Ćorić riješen: Teniski savez se oglasio priopćenjem!

18.05.2017 u 10:20

Bionic
Reading

Sastanak Borne Ćorića, izbornika Željka Krajana i predsjednik HTS-a Franje Lukovića čini se da je bio plodonosan i iz Hrvatskog teniskog saveza poručuju da vjeruju da će naš veliki talent igrati u Davis Cupu protiv Kolumbije u rujnu...

Podsjetimo, do svađe je došlo nakon što je Ćorić izostavljen iz sastava za finale Davis Cupa jer je Željko Krajan zaključio da je nespreman, što je naljutilo mladog tenisača koji je igrao važnu ulogu u pohodu Hrvatske do same završnice ekipnog teniskog reprezentativnog natjecanja.

Svađa s izbornikom kulminirala je početkom veljače kada Ćorić nije htio igrati protiv Španjolske, a oslabljena Hrvatska izgubila je u Osijeku.

Na presici koju je Borna održao ovog utorka naglasio je da je spreman vratiti se u reprezentaciju, ali samo ako uspije izgladiti nesporazume s Krajanom i čelnicima HTS-a.

Čini se da mu je to uspjelo, jer se ovog četvrtka Hrvatski teniski savez oglasio priopćenjem u kojem naglašava da su nesporazumi izglađeni na sastanku Ćorića, Krajana i predsjednika HTS-a Franje Lukovića.

'Izraženo je razumijevanje za Bornino nezadovoljstvo zbog izostavljanja iz ekipe u prošlogodišnjem finalu, ali i obostrana želja da u daljnjim nastupima naše reprezentacije Bona Ćorić da svoj doprinos, onako kako je to omogućilo dolazak do finala Davis Cupa u 2016. godini. Očekujemo stoga da ćemo u rujanskom susretu s Kolumbijom osigurati ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa te dodatno ojačani iskustvima iz 2016., uz malo sportske sreće, već iduće godine ponovno aspirirati na osvajanje trofeja u tom natjecanju,' stoji u priopćenju HTS-a.