problemi za 'staru damu'

Šok u Torinu; zbog teške ozljede Juventus na duže vrijeme ostao bez najvažnijeg igrača

31.08.2019 u 08:42

Bionic
Reading

Talijanski nogometni prvak Juventus doživio je težak udarac jer se na treningu teško ozlijedio kapetan momčadi, 35-godišnji branič Giorgio Chiellini kojemu su popucali ligamenti desnog koljena...

Kapetan Juventusa Giorgio Chiellini (35) teško je stradao na posljednjem treningu uoči derbija kojeg 'stara dama' igra večeras protiv Napolija.

Chiellini je iskrenuo desno koljeno i ozlijedio križne ligamente. Izvori bliski klubu navode kako je svima odmah bilo jasno da se radi o teškoj ozljedi, a tijekom večeri stigla je i potvrda kako će kapetan već sljedećeg tjedna na operaciju.

Prema prvim najavama oporavak bi trebao trajati najmanje šest mjeseci, no neki su vrlo skeptični jer Chiellini je već ranije najavio kako razmišlja o mirovini s obzirom na to da je u veteranskom godinama, a povratak nakon tako teške ozljede i operacije nije nimalo lak.

Chiellini će zbog teške ozljede propustiti sve Juventusove utakmice u Ligi prvaka u kojoj će u skupini igrati protiv Atletico Madrida, Bayer Leverkusena i moskovskog Lokomotiva.

Ozljeda Juventusova kapetana, koji je od 2005. godine odigrao 507 utakmica u svim natjecanjima za 'staru damu', znači kako će najveće pojačanje koje je ovog ljeta stiglo u Torino, Matthijs de Ligt, dobiti priliku te uskočiti u prvu momčad kako bi 'pokrpao' rupu koja je nastala u obrani.