BURNO JE U KATALONIJI

Španjolci javljaju da će Xavi dobiti otkaz zbog izjava na presici. Evo što je rekao

17.05.2024 u 11:15

Bionic
Reading

Barcelona je sinoć pobijedila Almeriju, ali se vuku repovi nakon kontroverzne izjave trenera na presici nakon utakmice

Barcelona je sinoć pobijedila Almeriju s 2:0 u utakmici na kojoj se još jednom iskazao mladi Fermin Lopez postigavši dva gola i pokazavši da Katalonci ne moraju brinuti o budućnosti.

Međutim, umjesto na igru, pažnja medija u Barceloni još jednom bila je uprta na zakulisne igre u klubu. Naime, AS piše kako se Xaviju Hernandezu sprema otkaz samo dva mjeseca nakon što se predomislio i odlučio ostati na klupi i sljedeće sezone.

Razlog? Navodno su predsjednik Joan Laporta i klupski vrh jako nezadovoljni Xavijevim komentarima na presici nakon utakmice. Pa, što je trener rekao da je tako naljutilo njegove šefove? Riječ je, naravno, o Barceloninoj neizvjesnoj financijskoj situaciji.

'Navijači moraju razumjeti da ovo nije ista Barcelona kao prije 25 godina. Nekada bi trener rekao predsjedniku koje igrače želi i onda bi ih dobio. Toga više nema. Ali mi moramo pojačati momčad ako ne želimo da sve ostane kao što je', kazao je.

'U suprotnom će nam biti jako teško boriti se protiv Real Madrida i protiv najjačih u Ligi prvaka. Ne možemo napredovati ako ne napravimo određene promjene u momčadi.'

'Pokušat ćemo se nositi s Madridom, ali smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija jako teška, posebno što se tiče financija. Nismo na istoj razini kao ostali vrhunski klubovi. To naravno ne znači da se nećemo boriti, ali potrebna nam je stabilnost, kao i vrijeme', dodao je Xavi.

AS tvrdi kako je Xavi u četiri oka s predsjednikom govorio potpuno drugačije te ga uvjeravao da klub ima sredstva da se nosi s najjačima. Je li to zbilja dovoljno da se potjera legenda kluba, čovjek kojega je Laporta donedavno molio da ostane na kormilu? Skeptični smo, ali ostaje za vidjeti…

Standings provided by Sofascore