BLIŽI SE RUKOMETNI EURO

Španjolci ponizili Poljake kao nitko nikad prije; Francuzi istukli Dance

11.01.2016 u 10:10

Bionic
Reading

Ovog vikenda diljem Europe igrane su prijateljske utakmice uoči rukometnog EP-a u Poljskoj. Bilo je zanimljivih rezultata

Španjolci igraju sjajno, sredili su Švedsku (32-22) i Brazil (37-30), no ništa nije tako jako odjeknulo rukometnim portalima kao njihova pobjeda protiv Poljske, domaćina kontinentalnog turnira.

Naime, 'armada' je pred svojim navijačima ponizila Poljake s nevjerojatnih 26-12 (14-7) te im se tako bar malo osvetila za poraz u borbi za svjetsku broncu prošle godine.

U totalnom ponižavanju najefikasniji kod Španjolaca bili su Entrerrios sa šest i Dujšebajev s pet golova, ali pohvale idu i cijeloj obrani na čelu s vratarima. U poljskim redovima jedini je iz sivila iskočio Krajewski (6).

Aktivni su bili i Francuzi te su poslije poraza od Katara (25-28) iskupljenje pronašli protiv Danaca slavljem 36-28. U svlačionici aktualnih europskih prvaka najbolji su bili Guigou i Narcisse sa šest golova, a Dance su predvodili M. Hansen i Eggert s pet.

Mađarska i Srbija odigrale su neodlučeno 25-25 (11:11) u  svojoj drugoj prijateljskoj utakmici. Najefikasniji kod Srbije bili su Đukić i Nenadić s po četiri gola. Dan ranije Srbija je u Senti slavila 24:22.

Spomenimo kako su u akciji bile i reprezentacije iz skupine u kojoj je i Hrvatska. Bjelorusi su s Rusima odigrali 28-28, Norvežani porazili Katar 26-25, a Islanđani bili bolji od Njemačke 27-24.