DRAMA SVIH DRAMA

Svi pričaju o onome što se dogodilo na rukometnom SP-u, glavni akteri zadnje minute nikada neće zaboraviti u životu

Bionic
Reading

Na SP-u u rukometu najviše se priča o nevjerojatnom preokretu Mađarske protiv Islanda 30:28, a oglasili su se i akteri toga dvoboja

Osim u uvodnim minutama utakmice, naši susjedi su ostatak susreta proveli u lovu na prednost Islanđana koji su na poluvremenu imali 17:12, pa u nastavku ogromnih 25:19, da bi sedam minuta prije kraja poentirali za 28:25.

No Mađari se nisu predali, njihov vratar Roland Mikler imao je u završnici 'ludilo', zaključao je vrata, pomogli su i suparnici koji nisu zabili čiste zicere pa je serijom 5-0 sastav kojeg vodi Chema Rodriguez slavio 30:28.

Najefikasniji kod pobjednika Gabor Ancsin sa šest golova, a Islanđane Bjarki Mar Elisson sa devet, ali on je promašivao kada je bilo najvažnije.

'Razočarani smo. Bila je to bijelo-crna utakmica za nas. Igrali smo dobro 53 minute, ali smo u drugom poluvremenu napravili previše tehničkih grešaka i nismo zabijali čiste prilike. U drugom poluvremenu naša obrana nije bila najbolja, ali kad smo zabili za 28:25, stvarno sam vjerovao da smo pobijedili', govorio je utučeni izbornik Islanda Guðmundur Guðmundsson.

  • +3
Island - Mađarska, SP u rukometu 2023. Izvor: EPA / Autor: JOHAN NILSSON

'Bila je ovo stvarno teška utakmica, ali najvažnije je da smo se borili do kraja. Mi smo kao obitelj, baš kao što je to rekao trener Rodriguez. U prvom poluvremenu smo previše griješili u napadu i nismo se mogli zaustaviti njihovi brzi prodori. U drugom dijelu smanjili smo pogreške, Roland Mikler je bio sjajan na golu, a kad smo vidjeli priliku za preokret, iskoristili smo je', izjavio je lijevi vanjski Zoltan Szita.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal