ht prva liga

Svi su jedva dočekali povratak navijača na tribine hrvatskih stadiona; evo gdje možete gledati večerašnji derbi Osijeka i Gorice

26.09.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Ovog je vikenda na rasporedu nepotpuno 6. kolo Hrvatski Telekom Prve lige. Derbi se igra u Osijeku, u Gradski vrt stiže ove sezone neporažena Gorica (Arenasport 3, 19.05 sati). Prije njih će igrati Istra i Šibenik (Arenasport 3, 17 sati). Ranije su odgođene utakmice Dinama i Rijeke te Slaven Belupa i Lokomotive zbog nastupa naših klubova u kvalifikacijama za Europsku ligu

Četiri pobjede i remi, učinak je to nogometaša Gorice u prvih pet kola nove sezone Hrvatski Telekom Prve lige. Istina, pomazio ih je i raspored, ali činjenica je kako Velikogoričani sami vrh prvenstvene ljestvice dijele s Dinamom.

Večeras ih u Gradskom vrtu (Arenasport 3, 19.05 sati) čeka veliki izazov, momčad Osijeka koju je preuzeo Nenad Bjelica.

'Pred nama je lijep izazov za koji se pripremamo vrlo odgovorno jer znamo da je Osijek u jako dobroj formi, pa čak i u maloj euforiji nakon dvije uzastopne pobjede pod novim trenerom. Prvi put igraju pred svojim navijačima i siguran sam da će se igrači i trener željeti dokazati. Mi moramo biti na svom maksimumu, a tako se za utakmicu i pripremamo', kazao je trener Gorice Vladas Dambrauskas.

Gorica je šest bodova ispred Osijeka, ali to ne znači da je odnos snaga takav i da će Gorica imati lak posao u Gradskom vrtu...

  • +7
NK Lokomotiva - NK Gorica 1:2, HT Prva liga, 13.9.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Osijek je vrlo izbalansirana momčad, po mome mišljenju jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj. Rekao bih da nemaju slabu točku, na svakoj poziciji imaju prava rješenja u svakome segmentu. Momčad s takvim balansom mora ciljati na najviše pozicije i nema sumnje da će sutra biti veliki favoriti. Ponavljam, za nas je ovo veliki izazov, igrati protiv tako dobre momčadi u gostima i moramo zgrabiti ovu priliku, jer u ovakvim utakmicama možeš rasti, kako individualno, tako i kao momčad. Na nama je, na mojim igračima da ostavimo sve što možemo na terenu, jer ovakve se utakmice ne dobivaju toliko taktikom koliko fizičkim segmentom, pokušajima da se nametneš i kreiraš svoje trenutke', zaključio je trener Gorice.

A u Osijeku je pomalo zavladala euforija jer je Nenad Bjelica dolaskom na klupu povezao dvije pobjede i krenuo put gornjeg dijela prvenstvene ljestvice. Uz to se na tribine vračaju i navijači, pa će napokon na stadionu biti atmosfere kakva i doliči ovakvoj utakmici.

  • +4
Osijek - Rijeka, 4. kolo HT Prve lige, 2020/21 Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Raduje me dobra atmosfera u gradu, osjeća se ta lagana euforija', kazao je Bjelica i nastavio:

'Gorica je jako dobro startala i ima šest bodova više od nas. Ali vjerujem da ćemo im se nakon večerašnje utakmice približiti na tri.'

Osijek će zaigrati bez ozlijeđenih Grezde i Lope, dok u momčadi Gorice neće biti Steenvoordena koji 'odrađuje' crveni karton. Spomenimo i to kako je Gorica izgubila na posljednja dva gostovanja u Osijeku, obje su utakmice završile 2:1.

Uvertiru subotnjem derbiju Osijeka i Gorice u Puli će igrati Istra i Šibenik (Arenasport 3, 17 sati). Momčadi su to koje će se boriti za ostanak u ligi, pa je za njih ovo izuzetno važna utakmica.

  • +4
Šibenik - Lokomotiva, 5. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Dolazi nam momčad Šibenika koja je prvih pet kola pokazala zanimljiv nogomet. Organizirani su i ne prilagođavaju igru protivniku, nego imaju vlastiti stil. Uigrani su, imaju dobru atmosferu i doći će odigrati hrabru i mušku utakmicu. Što se tiče naše momčadi, svi su u kadru osim Rafe Paeza. Imamo veći izbor igrača u odnosu na gostovanje u Gorici, momčad je dobro radila ovaj tjedan, no najbitnije je kako ćemo sutra odigrati od prvog do zadnjeg sučevog zvižduka', kazao je trener Istre Faustino Budicin.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

'S obzirom na jedan bod osvojen iz Gorice, Istra će taj bod htjeti potvrditi protiv nas te nas očekuje jako teška i zahtjevna utakmica gdje će Puljani ići na sva tri boda. Mi smo u jednoj uzlaznoj putanji, gdje smo bodom iz Koprivnice i pobjedom protiv Lokomotive kući nagradili sebe za jako dobre igre u ovih pet kola gdje nas je negdje nagradilo, a negdje ne. Cijela ekipa je motivirana i nadamo se pozitivnom rezultatu', kazao je najiskusniji igrač Šibenika Nikola Rak.

Gosti su ohrabreni pobjedom 3:2 u prošlome kolu protiv Lokomotive, dok je Istra u gostima kod Gorice odigrala 2:2.

Pogledajte najbolje golove 5. kola Hrvatski Telekom Prve lige

Hrvatska 1. liga

Dinamo Zagreb-Rijeka19:00
Slaven Belupo-Lokomotiva19:00
Istra 1961-Šibenik17:00
Osijek-Gorica19:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb541013
2.Gorica541013
3.Hajduk42117
4.Osijek52127
5.Varaždin52127
6.Rijeka42026
7.Slaven Belupo50414
8.Šibenik51134
9.Lokomotiva51134
10.Istra 196150141

Sljedeće utakmice

27.9.Hajduk-Varaždin
2.10.Lokomotiva-Istra 1961
3.10.Šibenik-Osijek
3.10.Gorica-Hajduk
4.10.Varaždin-Dinamo Zagreb