on je svoje rekao

Totalni kaos u Liverpoolu nakon što je Mo Salah čelnicima kluba postavio ultimatum; nakon ovog istupa teško da će ostati na Anfieldu...

27.10.2021 u 20:37

Bionic
Reading

U nedjelju je Mohamed Salah (29) s tri gola sudjelovao u demoliranju Manchester Uniteda na Old Traffordu. Liverpool je ponizio najvećeg suparnika 5:0, a egipatski je napadač nakon toga s čelnicima 'redsa' započeo pregovore oko novog ugovora. Kako sada stvari stoje, Salah će završiti na transfer-listi

U Liverpoolu već neko vrijeme čine sve kako bi zadržali svog najboljeg igrača i prvog strijelca Mohameda Salaha (29) i nakon lipnja 2023. godine kad mu završava aktualni ugovor. Egipćanin je jedan od najboljih svjetskih nogometaša, momčad 'redsa' nezamisliva je bez njega, a trener Jürgen Klopp već se umorio od nagovaranja klupskih čelnika da Salahu osiguraju ugovor dostojan njegovog renomea.

Dojam je i da je Salahu sada dosta svega, a engleski mediji tvrde kako je Egipćanin postavio ultimatum od kojeg neće odustati.

Prema aktualnom ugovoru Mo Salah zarađuje oko 12 milijuna eura na godinu, malo je to, posebice jer su neki daleko lošiji igrači dobili i dvostruko bolje ugovore. Jasno je da Salah sada ima 'aduta u rukavu' za pregovore, no čelnici Liverpoola nisu računali da će Mo i njegovi zastupnici biti tako odlučni.

Engleski mediji bliski momčadi s Anfielda tvrde kako je Salah doslovno postavio ultimatum, želi novi ugovor i plaću od - ni više ni manje - 31 milijun eura na godinu!

Toliko sada zarađuje Cristiano Ronaldo u Manchester Unitedu, a Salah s pravom misli da i on zaslužuje toliku plaću. No, u Liverpoolu će teško popustiti, nije da 'redsi' nemaju toliki novac, ali za 31 milijun eura na godinu mogu kupiti tri ili četiri mlada igrača, razvijati ih i onda prodati... Barem tako već godinama razmišljaju na Anfieldu.

A Mo Salah? On je u ljeto 2017. godine stigao na Anfield iz Rome za 42 milijuna eura kao 'izgrađeni igrač', već se prve sezone pokazao kao veliko pojačanje jer je zabio 44 gola u svim natjecanjima. Do danas je Salah za 'redse' odigrao 215 utakmica u svim natjecanjima i zabio 140 golova. Osvojio je Ligu prvaka, englesko prvenstvo, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

  • +19
Manchester United - FC Liverpool, engleska liga, 24.10.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Šteta, da je igrao u nekom većem klubu vjerojatno bi imao puno više trofeja, no još nije kasno. Liverpool bi njegovom prodajom 'masno zaradio' jer prema Transfermarktu Salah vrijedi 100 milijuna eura. Taj su novac spremni platiti velikani kao što je Real Madrid (zamislite napad u kojem su Mbappe, Salah i Haalnd!), u konkurenciji je i Barcelona (ali nitko ne zna gdje bi 'izmislila' toliki novac!), PSG (koji ga vidi kao zamjenu ako ode Mbappe) te engleski velikani koji bi vrlo rado 'osakatili' Liverpool. No, pitanje jesu li United, City i Chelsea spremni 'pogurati' Liverpool s traženih 100 milijuna eura odštete za Salaha. To je dvosjekli mač, pomoć izravnom konkurentu za titulu...

Najteže je u ovom trenutku treneru 'redsa' Jürgenu Kloppu koji već duže vrijeme ponavlja koliko je važno da Salah ostane na Anfieldu. Jasno mu je da bez njega nema ni konkurentnog Liverpoola, no dojam je da se njega u ovom slučaju ipak neće previše pitati. Salah bi vrlo lako već ovog ljeta mogao napustiti Anfield.