BIO JE JASAN

Trener AEK-a dao izjave za grčke medije koje će odjeknuti i Hrvatskom!

14.08.2023 u 10:33

Bionic
Reading

Bliži se prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a (utorak, 20 sati, MAXSport 1) iako je nogomet u drugom planu zbog nereda i događaja iz Atene

Podsjećamo prva utakmica trebala se odigrati u Ateni prošlog tjedna, ali je na ulicama grada došlo do sukoba domaćin navijača i Bad Blue Boysa, a jedan Grk je ubijen. Više od 100 sudionika nereda je uhićeno i traje potraga za krivcem (ili više njih) koji su skrivili smrt nesretnog navijača AEK-a.

No utakmice se moraju igrati, bez obzira na situaciju koja prijeti novom eskalacijom nasilja, a prvih 90 minuta je u Maksimiru (utorak, 20 sati). Za grčke medije, prije odlaska prema Zagrebu, pričao je trener AEK-a, Matias Almeyda.

'Mi smo uvijek spremni', jasan je bio Almeyda.

Nogometaši AEK-a pod jakim policijskim osiguranjem napustili zračnu luku Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Strahuje li od novih navijačkih sukoba?

'Ne. Idemo igrati nogomet. U nogometu sam 30 godina i nogomet je slavlje. Osjećao sam se jako tužno zbog onoga što se dogodilo prošli tjedan. Igrat ćemo za povijest AEK-a i za obitelj djeteta koje je izgubilo život', zaključio je.

Još ranije je donesena odluka kako nema gostujućih navijača na obje utakmice, ali to svejedno nije spriječilo da se dogode nemile scene iz Atene.

  • +8
AEK stigao u Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: MARKOS HUZOURIS/EUROKINISSI/PIXS