STAVLJEN POTPIS

Veliki preokret u karijeri Alena Halilovića; potpisao za klub iz Liga petice!

18.07.2023 u 16:37

Bionic
Reading

Iako se prije deset dana pojavila vijest da će Alen Halilović nastaviti karijeru u španjolskom drugoligaškom klubu Eldense iz grada Elde, došlo je do preokreta te se ovaj bivši veliki talent hrvatskog nogometa seli u puno jaču ligu. Točnije, u nizozemsku Eredivisie, koja spada u top pet europskih liga

Nekoć veliki talent hrvatskog nogometa, zbog kojeg su ga nazivali i hrvatskim Messijem, a koji se 2014. godine iz Dinama preselio u Barcelonu, pred novim je izazovom.

No neće nastaviti karijeru u španjolskom drugoligašu, kako smo nedavno pisali, već se seli u Ligu petice, točnije u nizozemski klub Fortuna Sittard.

Mnogi su sumnjali u Halilovićevu nogometnu budućnost, posebice nakon što ga se Rijeka odrekla u zimskom prijelaznom roku, a potom ga je izigrao grčki Aris.

Ipak, njegovo ime još uvijek jako dobro kotira u nogometnom svijetu te je ovog ljeta odbio bogatu ponudu Emiratesa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i dva španjolska kluba. Uz već spomenuti Eldense, želio ga je Albacete.

Odlučio je ostati u Europi, a za njegov dolazak u Nizozemsku najzaslužniji je 41-godišnji trener Fortune Danny Buijs, jer je inzistirao na tome.

Nakon obavljenog liječničkog pregleda 27-godišnji Halilović stavio je potpis na trogodišnji ugovor s klubom koji se ustabilio u najjačem razredu nizozemskog nogometa. Naime klub iz grada Sittarda u sezoni 2017./18. osigurao je ulazak u Eredivisie i od tada je član elitnog razreda. Najveći uspjeh Fortune je osvajanje drugog mjesta u sezoni 1956./57.

Sretno, Alene!