U svojem stilu

[VIDEO] Ibrahimović poslao jasnu poruku Talijanima, a pri tome i bocnuo Cristiana Ronalda: 'Ne igrajte se s koronavirusom, niste Zlatan'

29.10.2020 u 15:09

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović poručio je Talijanima da se ne igraju s koronavirusom i da se drže epidemioloških mjera

Cristiano Ronaldo je propustio susret Lige prvaka u kojem je njegov Juventus izgubio od Barcelone s 0:2. Razlog propuštanja ove utakmice bio je taj što je Portugalac i 24 sata prije utakmice bio pozitivan na koronavirus.

Iako pravilnik kaže kako igrač ne može nastupati ako barem sedam dana ranije nije negativan, za Ronalda su u UEFA-i bili spremni napraviti kompromis, no Portugalac je bio i dalje pozitivan pa od dozvole nije bilo ništa. Ronaldo je virus pokupio još na okupljanju reprezentacije i od tada su mu nalazi pozitivni.

Cristiano se žalio kako nije pravedno da ne smije igrati kada se osjeća 'dobro i zdravo', ali naravno to nije promijenilo odluku UEFA-e da ne igra. Sol na ranu mu je utrljao Zlatan Ibrahimović koji je i sam prebolio koronavirus. Švedski napadač je Talijane pozvao da se pridržavaju svih mjera i čuvaju se od virusa.

'Virus me izazvao i ja sam pobijedio, ali vi niste Zlatan i ne izazivajte virus. Koristite svoju glavu, poštujte pravila: udaljenost i maska, uvijek. Pobijedit ćemo!', poručio je Zlatan Talijanima, a time i indirektno bocnuo Ronalda koji 'nije Zlatan'.