supersport hrvatski nogometni kup

Željko Sopić sarkastično uoči prve utakmice finala Kupa: Bolje je to ne komentirati

13.05.2024 u 14:02

Bionic
Reading

Trener Rijeke Željko Sopić gostovao je u emisiji Radio Rijeke 'Pod stijenama Kantride' nakon gostujućeg 3:1 poraza kod Varaždina i uoči prve utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa protiv Dinama (srijeda, 15. svibnja, 19 sati, MAXSport1, MAXtv)

Rijeka je u subotu u 34. kolu SuperSport HNL-a upisala treći poraz u nizu. Nakon Lokomotive i Dinama momčad Željka Sopića 'pala' je u Varaždinu 3:1.

Realno, Sopić je planski odmarao neke igrače za prvu utakmicu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa protiv Dinama (srijeda, 15. svibnja, 19 sati, MAXSport1, MAXtv), čak devet do sada standardnih prvotimaca nije igralo u Varaždinu, ali...

'Poklonili smo neću reći sva tri, ali dva gola svakako. Tako je kako je. Ne treba od toga bježati, ali ni umanjivati pobjedu Varaždina', rekao je Željko Sopić koji je gostovao u emisiji Radio Rijeke 'Pod stijenama Kantride' te pojasnio:

'Moramo biti svjesni toga da je razlika kad neki igrač uđe na postojeću momčad kao zamjena ili jednostavno da popuni neko mjesto, a drugačije kad jednostavno puno igrača igra zajedno. Ja i cijeli stožer odlučili smo se za to da igračima koji su manje igrali damo priliku, odnosno da igračima koji su cijelu sezonu izraubani tipa Smolčić, koji ima manjih problema, znamo da se bliži Europsko prvenstvo, znamo kakva je situacija s Pjacom, i tako da smo plus ove kartonirane igrače, neki igrače željeli odmoriti.'

Sopiću je bilo jasno da situacija sa sastavom u Varaždinu neće biti idealna...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'E sad gledajte, ja sam odmah nakon utakmice rekao da svu krivicu preuzimam ja kao trener, jer, gledajte, nije jednostavno, bio sam igrač, nije jednostavno igrati igračima koji dugo ne igraju. S druge strane, to su svi igrači Rijeke. Oni su pod ugovorom u Rijeci i dobili su svoju šansu. Što će se dogoditi sutra, prekosutra, kad možda 6-7 prvotimaca ode? Moramo imati neku sliku, što ponovno nije nikakav niti alibi, niti umanjena pobjeda Varaždina. Tko može nositi grb Rijeke, tko ne može?', pojašnjavao je Sopić koji računa da će u ljetnom prijelaznom roku Rijeku napustiti nekoliko stožernih igrača. Zato je i odlučio isprobati razne kombinacije sastava.

'Nećemo to riješiti na papiru, pa vjerojatno bi to trebalo riješiti na terenu. Jednostavno, ljudima dati šansu, ova zadnja, dva, tri kola, da nam pokažu na koga možemo sto posto računati, na koga ne može. Na koga ćete računati, a na koga možda ćete malo manje računati u novoj sezoni. Od onih koji će ostati... Ja vam iskreno nisam taj koji će paušalno donositi zaključenje. Nisam vidoviti Milan, ti neki igrači će dobiti zbog kartona, zbog svega još šansu zadnje dvije utakmice pa će se jednostavno pokazati. Naravno da je fokus na finalu Kupa, da jednostavno izađemo sa svježim, odgovornim i zdravim igračima i da se suprotstavimo Dinamu na dostojan način i pokušamo uzeti Hrvatski kup', razmišlja Sopić kojeg s Rijekom očekuje prva utakmica finala SuperSport Kupa protiv Dinama.

Prvi susret igra se na Maksimiru u srijedu (15. svibnja, 19 sati, MAXSport1, MAXtv).

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +34
Varaždin - Rijeka, SuperSport HNL (11.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

'Ne trebate biti ni nogometni trener ni ništa da znate što se događa u formatu Kupa, pogotovo u ovakvom izdanju. Mi se nećemo doći u Maksimir samo braniti, pravilo je takvo da gol u gostima vrijedi duplo i zato ćemo biti jako važno zabiti taj gol', rekao je Sopić kojeg 'žulja' novo pravilo prema kojem se finale SuperSport Kupa igra u formatu dvije utakmice, a vrijedi pravilo gola u gostima koje u Uefinim natjecanjima već ne vrijedi nekoliko godina:

'Bolje ne komentirati to, nećemo ništa pametno reći...', ustvrdio je sarkastično Sopić koji se osvrnuo i na zdravstveno stanje u svojoj momčadi:

'Stanje je manje-više u redu, Dilaver ima manjih problema, nadamo se da će biti u redu, ali svi ostali su na raspolaganju', zaključio je Željko Sopić uz najavu da će Kup utakmicu s Dinamom braniti drugi golman Martin Zlomislić, koji je branio i ostale Kup utakmice ove sezone.