U SAMO PET GODINA

App Store blizu 50 milijardi downloada

09.05.2013 u 18:56

Bionic
Reading

Appleova digitalna trgovina do tog je broja došla u pet godina postojanja. Najviše se skidaju igre, a naročito Angry Birds

Sretnik koji ubode baš pedesetmilijarditu aplikaciju -  što bi se trebalo dogoditi tijekom svibnja - dobit će poklon bon za App Store vrijedan 10 tisuća dolara (oko 60 tisuća kuna). Idućih 50 sretnika dobit će po bonove vrijedne 500 dolara (oko 3.000 kuna).

Apple je zadnji put tako obilježio kad je brojčanik pokazao 25 milijardi preuzetih aplikacija. Sretni dobitnik bio je Kinez Chunli Fu, koji je uz poklon bon dobio i putovanje do jednog od Appleovih dućana.

Zanimljivo, Apple je sretnog korisnika iTunesa koji je u veljači kupio 25-milijarditu pjesmu izdvojio više novca - 10 tisuća eura (oko 75 tisuća kuna).

Odbrojavanje možete pratiti ovdje

Najčešće skidane aplikacije su Angry Birds i Facebook za iPhone, odnosno Pages i Skype za iPod. No, uspjehu je svoj doprinos dala i aplikacija Google Maps, koja je preuzeta deset milijuna puta u prva dva dana.

Broj preuzimanja općenito je u porastu, a Apple - kao što pokazuje ova infografika - daleko bolje stoji od konkurencije kad su prihodi od aplikacija u pitanju.

Što se skida s App Storea?