ŠTO SE ČEKA

Hoće li vas ovaj potez Microsofta nagovoriti da se okanite Windows XP-a?

16.03.2014 u 08:39

Bionic
Reading

U nekom bizarnom spletu okolnosti da niste čuli kako se 8. travnja gasi podrška za Windows XP operativni sustav, Microsoft će vas rado podsjetiti. Dvanaest godina starom sustavu se bliži umirovljenje, a kako bi okorjele korisnike privukao na nešto drugo, Microsoft je kreirao i posebnu infografiku

Kompanija je napravila usporedbu infekcija malicioznim kodom kroz različite verzije Windows sustava (XP, Vista, 7 i 8), a naravno da je upravo ovaj zastarjeli komad softvera prošao najgore.


Za poduzeća, Microsoft napominje da će postati problematično održavati opremu, ne samo s hardverskog stajališta već i zbog softvera. Uz to navode kako korištenje operativnog sustava starijeg od desetljeća može dovesti do loših performansi općenito, smanjene učinkovitosti i općenito lošijeg korisničkog iskustva.

Upravo za taj poslovni segment tržišta Microsoft savjetuje tranziciju na Windows 7 ili najnoviju 'osmicu', navodeći i neke od poznatih kompanija koje su to već učinile. Da ne duljimo, infografiku je u cjelosti moguće pronaći na linku (.pdf format) ili ispod teksta:

Klik za uvećani prikaz (Microsoft/MSDN)