MALI TRIK

Kako ne živcirati ljude mobitelom u kinu

12.09.2013 u 20:38

Bionic
Reading

Slanje SMS-ova i škicanje mobitela tijekom predstave u kinu ili kazalištu nepristojno je i obično prilično živcira ljude oko vas. Uglavnom je nepotrebno, ali postoje situacije kada se baš morate javiti ili hitno odgovoriti na poruku. Što učiniti?

Možete to obaviti i na manje nepristojan način, piše Wired. Kako? Tako što ćete obrnuti boje na svom telefonu, piše Wired

Najbrži način na iPhoneu (koji koristi iOS 6) je tri puta kliknuti na gumb 'home'. Tu ćete opciju aktivirati ako otvorite Settings, pa redom General, Accesibility, Triple Click Home i odaberete Invert Colors. Nakon toga tri klika na 'home' prikazat će tamnu podlogu i svjetla slova, što će znatno manje ometati druge posjetitelje.

Možete i samo smanjiti jačinu svjetla na uređaju. U iOS-u 7, koji bi se trebao pojaviti tijekom idućeg tjedna, postoji opcija pomoću koje ćete lako podesiti svjetlinu potezom prsta od dna prema vrhu zaslona.

Na Androidu možete postići to isto ako odaberete Settings, Accessibility i potom Inverted Rendering. Na Androidima koji imaju AMOLED zaslon dodatni je bonus to što će vam ta opcija ujedno štedjeti i bateriju.