ENCORE 2

Novi pristupačni i elegantni tableti s Windowsima iz Toshibe

03.06.2014 u 16:10

Toshiba otkrila Encore 2 liniju tableta

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toshiba

Bionic
Reading

Toshiba Europe GmbH je najavila svoju najnoviju obitelj tablet računala pokretanih operativnim sustavom Windows 8.1. U pitanju su dva modela, nešto veći Encore 2 WT10-A dijagonale 10.1" te Encore 2 WT8-B dijagonale 8" optimiziran za korištenje jednom rukom

Oba uređaja bi se na hrvatskom tržištu trebala pojaviti tijekom trećeg kvartala 2014. godine, a što se tiče hardvera, unutrašnjost im krase četverojezgreni Intel Atom procesori, kojim su postignute visoke performanse, brzo podizanje sustava te višeprogramski rad bez zadrške. 8-inčni model je opremljen s 1B radne memorije, a veći ima 2GB RAM-a. Oba modela imaju 32GB spremišnog prostora (microSD proširivo), 802.11 b/g/n povezivost, BT 4.0 podršku, 5MP stražnju kamericu te 1,2MP prednju kamericu za video pozive. Očekivano trajanje baterije za oba modela je između osam i devet sati.


Za sve korisnike koji žele vidjeti i napraviti više svojim pristupačnim Windows 8.1 tabletom, tanak i lagan 10,1" Encore 2 WT10-A idealan je uređaj. Veći zaslon je pregledniji i jasniji za reprodukciju svih vrsta multimedije, a 2 GB radne memorije uključeno je za višeprogramski rad i glatke prijelaze. Za one koji traže više mobilnosti, tu je Encore 2 WT8-B, elegantan tablet dijagonale ekrana 8" koji je optimiziran za korištenje u portretnom modu. Masa manjeg modela je 385g, dok je veći tek nešto veće mase od 555g.

Oba Encore 2 modela - i WT10-a i WT8-B - dolaze s operativnim sustavom Windows 8.1 with Bing, koji uključuje mnoge nadograđene značajke uporabljivosti. Tableti dolaze s jednogodišnjom pretplatom na uslugu Microsoft Office 365, koja omogućuje čitanje, uređivanje, stvaranje te dijeljenje dokumenata i prezentacija u pokretu, uz aplikacije Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access i OneNote. Online pohrana podataka na usluzi OneDrive i Skype telefonski pozivi su također uključeni kao dio pretplate, pa korisnik uz tablet već od samog početka dobiva mnogo.

'Pokretljivost koju pruža obitelj Toshiba Encore 2, fleksibilno je rješenje za korisnike u svijetu u kojemu je mobilnost prvi prioritet', kazao je Peter Han, potpredsjednik globalnog odjela OEM marketinga, Microsoft Corp. 'Toshibina neprekidna inovacija, u kombinaciji s upravljanjem dodirom te mogućnostima sustava Windows 8.1 donosi iskustvo koje će korisnike naprosto zapanjiti.'