FUTURIZAM

Ova električna dječja kolica olakšavaju šetnju uzbrdo, a mogu se i spojiti na smartfon

03.09.2019 u 13:00

Bionic
Reading

Pametna kolica iz Boscha praktično primjenjuju sve popularniji električni pogon kako bi roditeljima olakšala svakodnevnu šetnju s djetetom

Njemački proizvođač Bosch nedavno je predstavio sustav 'eStroller' koji koristi dva električna motora i set senzora kako bi olakšao guranje dječjih kolica te, što je zanimljivije, pomogao pri stabilizaciji spriječivši ih da se kreću u neželjenom smijeru. Pametna kolica automatski provjeravaju površinu ceste kako bi prepoznali uzbrdicu, mjesto za kočenje ili nagli spust te korisnicima olakšali kretanje. Tehnologija eStroller System također može zaustaviti kolica ako korisnik izgubi kontrolu ili ako kolica osjete jak udar vjetra.

Premda kolica imaju domet od svega devet kilometara, Bosch je omogućio izmjenu baterije od 18V sličnu onima koje već postoje u njihovim električnim alatima. Štoviše, riječ je o istoj vrsti baterije, što znači da u ekstremno bizarnim trenucima gdje šećete dijete i pri ruci imate svoju Bosch bušilicu - možete iskoristiti njezinu bateriju ukoliko kolica ostanu bez struje. Kolica dolaze sa USB portom za punjenje smartfona, kao i opcijom Bluetooth konekcije kojom možete pratiti koliko je ostalo baterije. Moguće je čak aktivirati alarm u svrhu zaštite od kradljivaca.

Za kraj, kolica je moguće koristiti i kada se baterija isprazni - samo treba malo više snage.

Električna kolica podržavaju opcije za jedno ili dva djeteta, a Bosch će ih prodavati putem partnera koji će njihov sustav koristiti u svojim proizvodima. Prvi proizvođač koji će koristiti Bosch eStroller bit će švedska Emmaljunga koja će svoja prva kolica na električni pogon izbaciti početkom iduće godine.